EZO TV

EZO TV Zdroj: Youtube.com

MAREK STONIŠ: Obrana televizních věštkyň

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání zaútočila na „věštecké“ televizní pořady. Radní, překvapeni dlouhodobou vysokou sledovaností tohoto děsivého televizního formátu, varují všechny, kdo se chystají zavolat televizním věštkyním: „Hlavní motivací společnosti provozující podobné pořady není altruismus, nýbrž poměrně snadný zisk na úkor diváků/telefonujících,“ říká rada. To je tedy objev.

Jistě, čeká-li divák od paní, ověšené zlatem a korály a mávajícími nějakými kouzelnými hůlkami, že mu po telefonu vyléčí rakovinu, může být volání do EZO TV nejen drahou, ale taky smrtelně nebezpečnou činností. Přes veškerou bizarnost a průhledný motiv existence televizních šamanek neexistuje jediný zákon nebo právní klička, jak je zakázat a z programu vymýtit. Berme je tedy jako živoucí pomník nekonečné lidské blbosti (proti té ostatně také neexistuje žádný zákon) – podobně jako spotřebitelské půjčky na dovolenou nebo na nákup vánočních dárků.

Není totiž ani tak hrozné, že lidé mají možnost volat televizním věštkyním. Hrozné a bohužel také nezvratné je, že lidé, kteří jim volají a platí za to nehorázné peníze, mají zároveň volební právo.