Lukáš Vaculík a Simona Krainová

Lukáš Vaculík a Simona Krainová Zdroj: YouTube.com

Vybíjená, filmová komedie podle bestselleru Michala Viewegha, představila svůj trailer

K nejočekávanějším filmům první poloviny roku bude podle všeho patřit nová komedie režiséra Petra Nikolaeva Vybíjená, která vznikla podle knihy Michala Viewegha. Premiéra je plánována na 12. března.

Pro Nikolaeva představuje dílo návrat k jednomu z nejúspěšnějších českých spisovatelů - v roce 1997 adaptoval divácky velmi úspěšnou knihu Viewegha, Báječná léta pod psa. Natočil kromě jiného hojně navštěvované drama Lidice a thriller Příběh kmotra.

Román Vybíjená vyšel v roce 2004. V několika časových rovinách vypráví příběh spolužáků, kteří spolu prožívají různé životní etapy. V úloze kamarádů se ve filmu objevuje trio z televizního seriálu Partička – Michal Suchánek, Richard Genzer a Ondřej Sokol. V úloze krásky Evy se ve dvou časových rovinách vystřídají známé české modelky – Simona Krainová a Linda Bartošová. Lukáš Vaculík si ve Vybíjené zahraje profesora, glosátorku života Hujerovou vytvoří Simona Babčáková.

Filmy podle předloh Michala Viewegha patří k nejúspěšnějším titulům posledních dvou desetiletí.

Divácky nejnavštěvovanější adaptací Vieweghovy knihy jsou Účastníci zájezdu (režisér Vejdělek - 835 tisíc diváků), dále pak Román pro muže (Bařina, 584 tisíc), Román pro ženy (Renč, 584 tisíc) a Nestyda (Hřebejk, 582 tisíc návštěvníků v kinech).

Trailer k filmu Vybíjená najdete zde: