Kotlebovci si poněkud spletli horu.

Kotlebovci si poněkud spletli horu. Zdroj: Facebook

Kotleba na výletě: Slovenští náckové si spletli horu!

V České republice dávno zlidovělo rčení či fráze „blbej jak nácek“. Slovenští neonacisté, kteří v podtatranské zemi sedí v Národní radě, tento týden ukázali, že jsou ještě větší kreténi než ti čeští.

Kdysi jsem viděl kreslenou anekdotu: Otylý neonacista skinheadského typu stojí u zdi, pomalované nejrůznějšími klikyháky, a marně se na ní podle vzoru na papírku, který třímá v levé ruce, snaží nakreslit hákový kříž. A fakt je to pro něj problém. Anekdotě jsem se zasmál, ale považoval jsem ji jen za anekdotu, zkratku, přehánění. Nyní se na Slovensku prokázalo, že neonacisté jsou ještě větší idioti, než jsme doufali, a opravdu Slovákům nepřeju, že je mají v parlamentu.

Laskavý čtenář jistě promine jeden odstavec ve slovenštině - nechci překládat, abych celkové vyznění textu (projev dementů) neoslabil. Kotlebova partaj Ľudová strana Naše Slovensko si napsala na Facebook: „24.6.2017 sme sa zúčastnili výstupu na najvyšší vrch pohoria Malej Fatry - Veľký Kriváň. S myšlienkou organizovať národné výstupy na Kriváň prišiel slovenský spisovateľ a vydavateľ Gašpar Fejérpataky - Belopotocký. Naplno sa však tradícia národných výstupov začala rozvíjať od 16. augusta 1841. V tento deň zdolali Kriváň okrem Gašpara Fejérpataky - Belopotockého aj Ľudovít Štúr, Jozef Miloslav Hurban, Michal Miloslav Hodža, Samo Bohdan Hroboň a ďalší významní slovenskí národovci. Ako členovia národne orientovanej strany sme hrdí na Slovenské tradície a nadväzujeme na ne.“

No a teď pointu: Slovenští národovci z devatenáctého století skutečně stoupali na Kriváň, ale na ten ve Vysokých Tatrách, ne na ten fatranský. Dnešní slovenští národovci jsou takoví kokoti (abych se držel slovenštiny), že si spletli nejen horu, ale dokonce celé pohoří. Sto kilometrů sem nebo tam není žádný rozměr v Texasu, ale na maličkém Slovensku omyl čackých národovců znamená, že pokračovali v tradicích, ale na druhém konci státu.

Jsem opravdu rád, že se rozpadlo Československo, protože s takovými debily, jako jsou kotlebovci, bych fakt nerad žil v jednom státě. Máme dost vlastních kreténů, tak alespoň máme z krku ty slovenské. Takže nezbývá, než doufat, že Kotlebu naši slovenští bratři, až už ho budou mít opravdu dost, nepošlou podobně jako Babiše do Čech.