Jak vše stihnout?

Jak vše stihnout? Zdroj: Profimedia.cz

Odborníci varují: Lidé věnují málo času...

Dnes v TV říkali (mluvil tam i odborník), že lidé zanedbávají péči o záda — věnují málo času cvičení, předevčírem to byly zuby a v jiné reportáži zase ledviny. Minulý týden uši, předtím že občané zanedbávají péči o své psy a kočky a o vlasy a nehty. O častém zanedbání prevence žloutenky a „klíšťovky“ netřeba mluvit.

Pak se experti shodují, že Češi věnují málo času péči o nohy, prevenci popálenin, ale i návštěvám ústních hygienistek.

Pozor, zdejší lidé též očividně věnují málo času výběru pojištění majetku a odpovědnosti za škodu.

Psát, že se lidé dle specialistů nevěnují kvalitnímu výběru dovolené a penzijního připojištění, by bylo nošením nočních ptáků do Athén.

Před 14 dny odborníci varovali, že lidé podceňují PC bezpečnost (nevěnují jí, jak jinak, dostatek času), dále pak nevěnují dost času péči o auto, před třemi týdny to bylo zanedbávání péče o jízdní kola, ale i o kočárky.

Připomeňme, že čeští muži nevěnují dostatek času výběru kvalitní obuvi, kvalitních uzenin či sýrů.

V neposlední době je tu časové zanedbání péče o zahradu (stromy, trávníky i angrešt), notabene to je námět sám o sobě, to aby se ti odborníci u všech Receptářů uvarovali.

Pak nebohé děti, ty jsou v ČR zanedbávány celkově — tam čeští a moravští lidé věnují málo času četbě s nimi, logopedickým vadám, zraku dětí, jejich chrupu a dále pak mj. šikaně ve škole, mediální výchově a vztahům s prarodiči.

Ostudně málo času, dle příslušných expertů, lidé věnují sportování svých dětí, o návštěvě divadel nemluvě. Že lidé dle odborníků nevěnují dost času protidrogové prevenci a sexuální osvětě mladistvých, snad ani netřeba dodávat.

Pak české ženy — ty dle odborníků mj. věnují málo času péči o (slovo odebrala autocenzura), čímž vznikají mj. vaginální mykózy. Lidé se málo věnují studiu (a udržování) znalosti cizích jazyků a také věnují málo hodin své finanční gramotnosti a studiu nových dopravních předpisů. Fyzické osoby se v ČR málo věnují tradicím (například folklóru, keramice, dějinám pivovarnictví a opomíjeným národním tancům...), nemají na ně čas, varovala zase jiná odbornice.

Na co všechno dalšího lidé nemají dle odborníků čas, si už asi nevzpomenu, věnují mj. málo času udržování a procvičování své paměti.

Myslím, že náš moudrý Parlament by měl bez zbytečného odkladu uzákonit alespoň padesátihodinový den, jinak se to fakt nedá stíhat!! Je však škoda, že těmto zásadním otázkám nevěnují naši zákonodárci dostatek času.

Autor je právník a VŠ pedagog