Ilustracni snímek

Ilustracni snímek Zdroj: ČTK

Toto platí EU i Česko: A teď děti zazpívejte: „Džihád je zapotřebí, stiskněte spoušť, Židé uloupili naši vlast“

„Toto je den, kdy džihád je zapotřebí, zmáčkneme spoušť. Vykoupíme Jeruzalém, Náblus a naši zemi.“ To je část vítězné skladby z taneční a pěvecké soutěže pro děti, kterou nedávno uspořádalo kulturní centrum Yafa v Náblusu na palestinském Západním břehu Jordánu. Na soutěži zněla i slova o nutnosti zničit Židy a vítězové dostali jako ceny mapy státu Palestina, které ale zahrnovaly i stát Izrael, který podle pořadatelů neexistuje. To vše za peníze z Německa, Norska a z fondů Evropské unie.

To, že peníze z nejrůznějších evropských fondů, které proudí na palestinská území, jsou zneužívány k protižidovské propagandě (všechny země EU přitom oficiálně Izrael uznávají a některé, jako Česko či Velká Británie, ho dokonce označují jako svého spojence), antisemitismu a vedou často děti k nenávisti a radikálnímu islamismu, se dávno ví. Z fondů EU jsou dokonce placeny i rodiny teroristů. Bruselu a členským státům Evropské unie to ale zjevně nevadí.

Soutěže v Náblusu, kterou provázel otevřený antisemitismus a výzvy k islámské svaté válce, se zúčastnilo 17 skupin palestinských dětí a jednotlivci. Centrum o ní na svých webových stránkách informovalo 12. února. Na akci pak poukázala agentura Palestinian Media Watch, která podrobně sleduje a dokumentuje palestinská území.

 

Podle finanční zprávy kulturního centra Yafa dostal tento spolek od konce roku 2014 finanční příspěvky od německé vládní agentury GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit), norské vlády a z fondů Evropské unie. Za ty šíří zášť a nenávist. Celkem se mělo jednat o 137 tisíc izraelských šekelů (na palestinských územích se platí touto měnou a také jordánskými dináry či egyptskými librami). V přepočtu je to kolem 944 tisíc korun. Kolem 60 procent to byly peníze z evropských fondů. Pro jedno jediné kulturní centrum na Západním břehu Jordánu…

Kulturní centrum Yafa je jako spolupracující organizace uvedeno také na Evropském portálu pro mládež, což je web založený přímo Evropskou komisí a věnuje se práci dobrovolníků. Například na palestinských územích.