Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker Zdroj: Profimedia.cz

Pane Junckere, bežte s tím Fidelem do háje!

Naprosto neslýchaným způsobem zareagoval na smrt Fidela Castra Jean-Claude Juncker, prezident Evropské komise. Upřímně doufám, že stejným způsobem zareaguje na výročí úmrtí Josefa Stalina a Adolfa Hitlera.

Neomarxisté z EU zcela ztrácejí soudnost a přestávají mít nárok na předponu neo. Jejich projevy a výroky už začínají být zcela otevřeně marxistické, ultralevicové, extremistické v té nejhorší podobě otevřené podpory levicových tyranií a diktatur.

 

„Se smrtí Fidela Castra svět ztrácí muže, který byl pro mnoho lidí hrdinou.“, utvítl se pan Junckers, a mělo by to stačit buď na jeho odvolání, nebo na vystoupení Česká z Evropské unie. Chválit či pozitivně hodnotit mrtvé diktátory proto, že byli pro mnoho lidí hrdinou, je naprosto zcestné, nesmyslné a nemorální. Adekvátní odpověď na úmrtí Fidela je věta „Škoda, že ten diktátor unikl soudu a zemřel nepotrestán!“ Ne žvýkat, že byl pro mnoho lidí hrdinou.

Dovoluji si pana Junckerca upozornit, že pro obrovské množství lidí byl, a dosud je, hrdinou Josef Stalin, jeden z nejkrvavějších vrahů lidských dějin. A v Německu byl svého času nesmírně populární jistý Adolf hitler, pokud to jméno ještě pamatujete. Stalina i Hitlera upřímně milovaly davy. To z nich však nedělá ani o chlup menší zločince, než skutečně byli.

 

Stejně tak ani z Fidela Castra se po jeho smrti nestává „někdo, kdo byl pro mnoho lidí hrdinou“, ale někdo, kdo smrtí unikl pozemské spravedlnosti za životy, které stál jeho komunistický režim. Pokud se Fidelovy myšlenky panu Junckersovi líbí, nechť se vystěhuje do Severní Koreje, tam si je může užívat v praxi.