V Mnichově útočil osmnáctiletý Němec íránského původu, pak se sám zabil

V Mnichově útočil osmnáctiletý Němec íránského původu, pak se sám zabil Zdroj: čtk

Je zbabělé tvrdit, že terorismus v Evropě většinou nesouvisí s islámem. Opak je pravdou

Za pouhých 8 dní se odehrály v Evropě tři vražedné útoky na civilisty. Na promenádě v Nice, ve vlaku u Würzburgu a včera v Mnichově. Každý byl spáchán jinak a každý s jiným motivem. Při hodnocení současného terorismu v Evropě ale opakovaně slyšíme jedno z nejzbabělejších tvrzení části západní i české politické, mediální i intelektuální scény - a to, že terorismus vlastně většinou nesouvisí s islámem. Opak je pravdou.

Útoky v Nice i u Würzburgu spáchali muslimové. Březnový atentát na bruselské letiště je dílem přívrženců islámu. Loňské velké teroristické činy v Paříži mají na svědomí muslimští fanatici. Spektakulární atentáty v USA v září 2001 spáchali muslimové. Stejně jako bombové útoky ve vlacích v Madridu (březen 2004) či na autobusy a metro v Londýně (červenec 2005).

Tvrzení, že samotný islám za současný terorismus nemůže, je dávno neobhajitelné. Protože jako každé náboženství, existují i jeho fundamentalistické formy, které naopak k zabíjení křesťanů, židů a všech obyvatel Západu, otevřeně vyzývají. Evropa tomu bohužel bezradně přihlíží.

Každý rok vydává mezinárodní Institut pro ekonomii a mír (to zní sakra vznešeně) takzvaný Global Terorism Index. Z jeho čísel je jasné, že naprostou většinu útoků tohoto typu spáchají muslimové. Institut ale také současně tvrdí, že na Západě je to dílem „osamělých vlků“ a důvodem prý proto většinou není islámský radikalismus.

Podrobné zkoumání jednotlivých atentátů ale ukazuje, že většinu útoků podle Global Terorism Index mají i na Západě na svědomí muslimové. Proč nejsou označováni za islamisty? Nebo se tak veřejnost mate schválně? Osamělý islamista nemá nic společného s islámem? To postrádá jakoukoli logiku.

Podle výzkumů významného londýnského think tanku Quilliam (založili ho muslimové), který se dlouhodobě věnuje zkoumání problematiky islámu, podporuje radikální formy tohoto náboženství ve světě kolem 400 milionů jeho vyznavačů. Z nich se 10 procent (to je na 40 milionů lidí) hlásí k džihádu, tedy ozbrojenému boji proti „nevěřícím“. Tedy i nám.

Že několik desítek tisíc muslimských extrémistů žije dnes v Evropě a mají občanství evropských zemí, je také nezpochybnitelné. Kolik z nich se ještě odhodlá k vražedným útokům? To nevíme. Jak ale vidíme, málo jich zřejmě nebude. Navíc někteří z těchto zločinců dorazili na starý kontinent spolu s velkou migrační vlnou.

Přísně regulovaná a řízená migrace je ale v Evropské unii stále v nedohlednu.

Namlouvání si toho, že některé formy islámu jsou slučitelné s naším způsobem života, je proto tragickým a nebezpečným omylem části evropské politické, mediální a intelektuální elity.

Islámské právo šarí’a je například zcela neslučitelné s jakýmkoli demokratickým režimem západního typu. Šarí’a také přímo porušuje většinu ústavních principů, jak je známe z euroatlantického civilizačního okruhu.

Světová organizace UNESCO, jejímž hlavním úkolem je prý snaha o udržení mezinárodního míru rozvíjením spolupráce v oblasti výchovy, vědy a kultury a prosazováním úcty k lidským právům a právnímu řádu, označila začátkem července islám jako „nejmírumilovnější náboženství světa“. UNESCO žije hlavně z peněz západních a japonských daňových poplatníků.

 

 

 

Lidi, kteří šíří takové nesmysly, by měli okamžitě odjet do francouzské Nice na setkání s pozůstalými po obětech, která na přímořské promenádě zavraždil Tunisan žijící ve Francii. K atentátu se přihlásil také Islámský stát (jistě, tomu věřit nemusíme). Ten vrah se jmenoval Mohamed Lahouaiej-Bouhlel.

 

 

 

Hádat nemusíte. Byl to muslim a jeho náboženství přispělo k vražedné akci. Je zbabělé a sebevražedné o tom nemluvit a nepsat i z tohoto pohledu.