Policie šarí’a

Policie šarí’a Zdroj: Facebook/Shariah Police

Německé šaríjské hlídky jdou před soud. Na základě zákona proti náckům

Mimořádně pikantním shledávám ten detail, že muslimové, co se ve Wuppertalu vydávali za „hlídky šaríjské policie“ a korzovali po ulicích v oranžových „policejních“ vestách, jsou stíháni podle zákona přijatého proti neonacistům.

Jak informoval Gatestone Institute, soud v Düsseldorfu rozhodl o stíhání několika muslimů, kteří ve městě Wuppertal v roce 2014 začali po muslimské čtvrti obcházet v reflexních vestách s nápisem „Šaríjská policie“. Média věnovala věci hodně pozornosti, ale úředně se — kromě zadržení — těm výtečníkům nevěnovala pozornost. Přestože vynucování zákonů šarí’e nějakou bandou samozvanců — třeba že mají chodit ženy zahalené a že se nesmí kouřit — je v Německu opravdu nejen nepřijatelné, ale taky protiústavní. Přesto se mladým islámským aktivistům nic nestalo.

V květnu však düsseldorfský soud rozhodl, že se mládenci budou zodpovídat za svoje šaríjské předvádění před trestním tribunálem. Jsou obviněni na základě zákona, který zakazuje nošení uniforem na veřejných shromážděních. A je mi opravdovým potěšením, že tento zákon byl v Německu zaveden na obranu proti předvádění neonacistických domobran v samodělných uniformách, budících dojem, že jsou příslušníky nějaké ozbrojené složky. Muslimští extremisté vynucující šarí’u jsou tedy souzeni ne podle nějakých „protiislámských“ zákonů, ale podle zákonů, jež postihují totalitární projevy. A to je moc a moc dobře.

Na celou řadu projevů muslimů, kteří sami sebe sice nepovažují za radikály, ale přesto (například) chtějí zavádět právo šarí’a, je potřeba pohlížet a stíhat je jako úplně obyčejné extremisty libovolného politického či náboženského vyznání, kteří chtějí rozbíjet ústavnost. Kotlebova domobrana a šaríjská policie jsou plně srovnatelné, stejně nebezpečné anticivilizační fenomény a je dobře, že je přes tlak politické korektnosti v Německu netolerují ani muslimům.