Konvičku si zesměšňovat nenecháme!

Konvičku si zesměšňovat nenecháme! Zdroj: Facebook

Konvička bude prezidentem, už ho chtějí zavřít!

Stát obvinil Martina Konvičku z šíření náboženské nenávisti. Pokud se ho podaří úspěšně odstíhat a zavřít, máme jistotu, že bude příštím prezidentem. V procesu s ním se ukáže, nakolik tato společnost měří stejným metrem.

Osmnáctého listopadu obvinila policie Martina Konvičku z šíření rasové nenávisti. Jak sdělil MF Dnes, je to za facebookový koment: „A  jako vítězové voleb vás, milí muslimové, nameleme do masokostní  moučky,“ a za některé další výroky na Facebooku. Zřejmě ty o koncentračních táborech pro muslimy. Žalobkyně ze severu Čech v nich vidí šíření rasové nenávisti.

Věc má dvě roviny: první z nich je dejme tomu marketingová. Konvičkovcům nyní nemůže udělat větší reklamu prakticky nic. Obvinění jejich vůdce je pro ně důkazem, že má pravdu a prohnilý systém se ho pokouší umlčet. Prvním výsledkem obvinění bude nárůst popularity Bloku proti islámu a pana docenta.

Druhá stránka případu je trestněprávní a bude prubířským kamenem české justice. Ta by totiž měla být slepá a měřit všem stejným metrem. Zákon říká: „Kdo veřejně podněcuje k nenávisti k některému národu, etnické skupině, rase, náboženství, třídě nebo jiné skupině osob nebo k omezování práv a svobod jejich příslušníků, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta“.

Stran šíření rasové nenávisti dovolil stát řadu dalších výroků, které mohou těm Konvičkovým směle konkurovat. Šéf českých muslimů Muneeb Hassan Alrawi kázal v brněnské mešitě: „Tvá povinnost je naučit dítě milovat islám ... a hlavně [je] nauč nenávist ke kufru, tedy neuznání Aláha.“ „Kufr“ je ateismus, neboť se nachází v hlavách kufírů - ateistů. Pan Alrawí čelil trestnímu oznámení ze stejného paragrafu jako Konvička. Nakonec v listopadu roku 2013 státní zastupitelství případ odložilo s tím, že se trestný čin nestal. Uvidíme, jak dopadne docent.

Abychom nezůstali jen u muslimů: Videoklip písně Konečný řešení, na jejíž realizaci se podílel můj oblíbený rapper Řezník, a také pánové Hrobka a Pitva, obsahuje refrén: "já si nechal hákáč vytetovat na bicáka/spálil bych je všechny udělal z nich uheráka". Aby bylo jasno, z koho bude uherák: „Hrobku s Pitvou nejvíc nasíraj Ukrajinci mě zas serou cigoši, co čórujou na Florenci".

Soud rozhodl, že nejde o trestný čin šíření nenávisti, ale o hrubou legraci. A tak jsem zvědav: Když Řezníkovi prošlo mletí Ukrajinců do uherskému salámu, projde Konvičkovi mletí muslimů do masokostní moučky?