Jen si tak trochu píchnout. Do Žida

Jen si tak trochu píchnout. Do Žida Zdroj: Facebook

Jen si tak trochu píchnout. Do Žida

V naší sluníčkové Evropě je celkem pochopitelná solidní podpora palestinských Arabů a kritika Izraele. Chudáci Palestinci, že … My Evropané si jen těžko dovedeme představit, v jaké realitě žijí Židé v Izraeli. Momentálně jim jde o život skoro každou vteřinu. Jaké to asi je, žít v zemi, kde máte slušnou šanci, že se vás váš arabský soused pokusí oddělat?

Facebookem koluje video, které nesmíte nevidět. Ukazuje izraelský život z úhlu, z něhož se na něj evropská média moc nedívají: prizmatem útoků, jichž se palestinští Arabi na Židech denně dopouštějí. Video zveřejnil německý liberální politik Tobias Huch.

Video placeholde
Palestinka útočí nožem na nic netušícího Izraelce • Tobias Huch, Facebooková stránka

Zahalená arabská žena přijde k Izraelci, chvíli s ním přátelsky hovoří, načež najednou zničehonic sáhne do kabelky a pokouší se ho bodnout nožem. Podlý, zákeřný, zbabělý vražedný útok.

Židé dnes v Izraeli žijí pod neustálým stresem ve stavu, který je dušižeroucí. Dokážu si představit, že bych se v takové situaci stal extrémistou. Žít vedle lidí, kteří se mě z rasové nenávisti pokoušejí připravit o život, je dlouhodobě nemožné. Proto čekám, že se v Izraeli s pokračující kudlovou skorointifádou zvýší poptávka po odsunu palestinských Arabů ze země.

Kolektivní vina není košer a kolektivní tresty jsou extrémně diskutabilní. Vzhledem k situaci bych však byl první, kdo by odsun podpořil.