Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Profimedia.cz

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Islám, práva žen a homosexualita

Jak pročítám nenávistné diskusní příspěvky stoupenců Hate Free subkultury, docházím k zajímavému závěru. Jejich ideologie je vnitřně tak nekonzistentní, že by to zasluhovalo konzultaci s psychiatrem a nějaká lehčí neuroleptika.

Když čteme pohádky určené pro nejmenší děti v orálním stadiu psychosexuálního vývoje, vidíme, že nejsou vnitřně logicky konzistentní. V ranné fázi vývoje psychiky není ještě logiky třeba. Takže se v pohádkách normálně dějí věci, které v realitě fungovat nebudou. Připomeňme třeba populární Červenou Karkulku. Zlý vlk nejprve sežere babičku, pak Karkulku. Když žere vlk, trhá jídlo (tedy babičku a Karkulku) zubama na kusy. Když je však roztrhá a sežere, přijde pan myslivec, udělá prásk, a babička s Karkulkou jako netknuté vyskočí střelené psovité šelmě z břicha. Přestože je to zjevně blbost,malé děti tomu věří, a teprve když z orální fáze vývoje vyrostou, začnou se ptát, jak to roztrhání vlkem mohla babička a spol. přežít.

Ukazuje se, že naše levice a kavárna - záměrně nepoužívám slůvko sluníčkáři, protože jde o širší množinu, vcelku normální lidi - zůstala v některých okruzích svého myšlení v orální fázi. Jejich podvědomí nedbá na logiku, ale na to, jak se něco hezky řekne, nazve a vysloví. A tak jsou celkově hate free, až z toho zároveň adorují hned tři zdánlivě pozitivní hodnoty. Toleranci k homosexuálům. Boj proti diskriminaci a práva žen. Pochopení směrem i slámu a muslimům, spojené s výzvami tolerance k nim.

Pokud se zamyslíme, vidíme, že tento trs společně se vyskytujících hodnot, který zastává celá spousta lidí, je stejně nesmyslný jako to, že vlk sežere Karkulku a ta mu pak vyskočí z břicha. Společnost, kde je silný islám a kde jsou zároveň dodržována práva žen a homosexuálů totiž nikde na světě neexistuje a existovat nemůže. Muslimové - které máme akceptovat - jsou totiž krajně netolerantní, přesněji zcela fašističtí směrem k homosexuálům a právům žen. Takže společnost může buď nabízet svobodu ženám a gayům, nebo vycházet vstříc muslimům. Obojí najednou nejde, protože se to vylučuje. Dobrý muslim nesmí být tolerantní k homosexuálům, naopak je povinen je zabíjet, jak činí třeba Islámský stát, a žena má pro toho dobrého muslima zcela nerovnou cenu jedné poloviny muže. Rovnost, volnost a bratrství NEBO islám - taková je realita. Přesto slyšitelná část naší levicové veřejnosti podporuje jak gaye, tak muslimy, kteří jsou povinni je ve jménu své víry ty gaye okamžitě pozabíjet a ženský zavřít doma.

Trs postojů homosexualita - práva žen - islám je prostě nesmysl. Přesto se ty postoje - společně - stávají masovým přesvědčením dnešních intelektuálů. Proto soudím, že by pro všechny apologety islámu měla česká vláda zajistit alespoň měsíční poznávací pobyt v Raqqá.