Očkování

Očkování Zdroj: Profimedia

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Biomatkám sklaplo, očkování zůstalo povinné

Ústavní soud zaplaťbůh, v souladu se zdravým rozumem, nařídil biomatkám nechávat očkovat jejich děti. Vyšinuté ženštiny s vytřeštěnýma očima odmítající, aby jim do děťátka píchali jehlou, nemají rozhodovat o medicinských otázkách.

Očkování - vedle vynálezu antibiotik a inzulinu - patří k nejzásadnějším momentům moderní medicíny. Šlo o kvalitativní skok, kdy najednou byli lékaři schopní léčit i tak děsivé nemoci jako černé neštovice. Nemoci, které ve středověku kosily celé státy jako morové rány.

Je pravda, že na asi deset tisíc případů očkování připadne jedna závažnější komplikace. Na deset tisíc případů čehokoliv nastane alespoň jedna závažnější komplikace, tak to ve světě holt chodí. Rozhodně to není argument proti očkování. Zdravotní rizika, která nesou očkované a neočkované děti, jsou u těch neočkovaných zásadně, řádově vyšší a horší. Na následky očkování dochází k poškození jednoho z desetitisíce dětí, nemoc, proti které se očkuje, by při absenci očkování zabila každé desáté dítě. Žijeme v globalizovaném světě a vrací se třeba tuberkulóza, takže nejde jen o banální dětské nemoci.

Biomatky měly pádný argument - očkování podle nich způsobuje autismus. Skutečně: V únoru 1998 významný lékař Andrew Jeremy Wakefield s dvanácti dalšími autory v supervědeckém časopise The Lancet zveřejnil výzkum, který dával dohromady dětský autismus, zánětlivé onemocnění střev a očkování vakcinou spalničky - příušnice - zarděnky. Rozjelo se tažení biomatek proti vakcinaci, ale novináři prokázali, že si pan doktor výsledky studie zfalšoval, jak bývá zvykem, kvůli penězům na nějaké své diagnostické činidlo.

Deset spoluautorů svůj podíl na studii následkem odhalení stáhlo. V lednu 2010 tribunál britské Lékařské komory rozhodl, že doktor Wakefield "coby odpovědný konzultant ve svých povinnostech selhal", jednal "s bezcitnou lhostejností" proti zájmu svých pacientů a ve svých publikacích byl "nečestný a neodpovědný". The Lancet publikaci smazal.

Bez ohledu na to v den, kdy v ČT referovali o rozhodnutí Ústavního soudu, že očkovat své potomky musej i nedepilované biomatky, vystoupila v Událostech odpůrkyně očkování a sdělila, že své druhé dítě nenechá očkovat, protože to první má z očkování Aspergerův syndrom.

Takže - urbánní legenda žije dál. Ani mne to nepřekvapuje. Biomatky jsou tak iracionální, že nějaké argumenty, že ten výzkum o autismu byl zfalšovanej, na ně neplatí.

Více  o očkovacím podvodu od profesora Koukolíka najdete zde.