Miloš Zeman

Miloš Zeman Zdroj: ČTK

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Hrdličkovu muzeu vyhrožují za legrácky na Zemana

Příznivci Miloše K. Zemana ukázali, kdo jsou a co jsou vlastně zač. Jde o lidi, kteří na posměšnou kritiku prezidenta vyhrožují fyzickým násilím akademickým pracovníkům. Král buranů může na své věrné být hrdý!

Když Zeman vysvětlil, že jeho oponenti se chovají jako neandrtálci - řvou - šlo evidentně o nepravdivý výrok plně v rámci Zemanových bonmotů ze IV. cenové skupiny. Jak ukazuje například nalezená fosilizovaná jazylka neandrtálce, měl tento poddruh našeho druhu jen o trochu horší anatomické předpoklady k normální mluvě než my, Homo sapiens sapiens. Jinak řečeno - neandrtálci mluvili skoro tak dobře jako my.

Na Zemanův blábol zareagovali vědci z Hrdličkova muzea dějin člověka, které hnětlo poškození dobrého jména neandrtálců, a dali na Facebook žertovné odborné prohlášení, že Zeman kázal bludy. Z textu cituji: „Neandrtálci se nedorozumívali řevem, jak se domnívá pan prezident. Dle morfologických i genetických charakteristik používali řeč stejně jako náš druh, tedy Homo sapiens. Co se navíc onoho řvoucího davu týče, před kterým nehodlá dotyčný prezident ustupovat - populace neandrtálců byla podle všeho tak malá, že by nikdy takový dav nebyli schopni vytvořit.“

Uživatelé Facebooku se zasmáli, dobrá pověst neandrtálců nedošla újmy, a mohlo se jít spát. Kdyby... Kdyby včera v pozdním odpoledni post nezmizel a administrátor Facebookovské stránky Hrdličkova muzea nevyvěsil prohlášení, ze kterého mrazí: „Příspěvek zaměřující se na některé oblíbené a rozšířené mýty o neandrtálcích, které se objevily i v nedávném projevu prezidenta republiky byl odstraněn z FB stránek Hrdličkova muzea. Nikoliv však kýmkoliv ze správců, stránky se staly evidentně terčem útoku. V průběhu minulých hodin bylo navíc zaměstnancům muzea telefonicky i mailem vyhrožováno fyzickou likvidací.“

Takže Miloši K. Zemanovi gratuluji k jeho kultivovaným stoupencům.

Nemyslím si, že by za výhrůžkami stál přímo Hrad, to už by bylo moc snad i na poměry v ČR. Vědcům z Hrdličkova muzea ale vyhrožoval nějaký příznivec prezidenta. A tím nesmírně výstižně popsal ty, kteří Zemana volili, kteří mu fandí a kteří ho podporují: Jde o primitivy, burany a násilníky, kteří jako jediný argument v polemice uznávají ránu pěstí.

Zeman v naší zemi povýšil sprostotu na oficiální komunikační prostředek.

Ten člověk je ostudou národa - a tak mu samozřejmě fandí a podporují ho ti nejnestoudnější z nás. Násilnická spodina - jako ti, kteří vyhrožují pracovníkům Hrdličkova muzea.