koza

koza Zdroj: profimedia.cz

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Soulož s kozou je v Afghánistánu normální!

Šmírování americké armády se dotklo tradičního způsobu ukájení sexuálního pudu v muslimském světě. Spojené státy by však měly nechat sexualitu Afgánců takovou, jaká mužům v Afghánistánu vyhovuje. Proto je planetární pozdvižení nad videem naprostý nesmysl.

Noční video americké armády, která bojuje proti terorismu v Afghánistánu, natočilo tři místní muže při obcování s kozou. Nechci dělat hloupé a levné narážky na to, že obyvatelům toho kouta planety říkají prakticky všichni kromě odboráře Ivana Breziny „kozo**di“. Chci se zcela seriozně zamyslet nad tím, co je příčinou natočeného sexuálního chování, a nebohých Afghánců se zastat.

Ti kozu souložící muži žijí ve společenském systému tuplované sexuální represe. První bariéru tvoří tradiční kmenové zvyky - v tradiční afghánské a pákistánské společnosti mívali bohatí a vážení muži pubertálního milence, který se těšil všeobecné vážnosti a chodil, aby se pánovi líbil, ve vyšívaném pestrobarevném oděvu.

Druhá hradba sexuální represe je islám, který zakazuje nejen jakýkoliv předmanželský sex, ale i homosexuální styk a masturbaci. Afghánští a pákistánští mladí muži, kteří nemají peníze na to, aby si koupili manželku nebo vydržovali pubertálního sexuálního otroka, prostě nemají možnost sexuálního vyžití. A tak náhradní sexuality směrovaná na ovce a kozy - která je ostatně známá i z českého a slovenského venkova, kde ji provozují někteří sexuálně vyhládlí chovatelé těchto zvířat - představuje pro svobodné a chudé Afghánce jedinou možnou saturaci jejich sexuálního pudu.

Podle islámu není úplně košer ani sex se zvířaty - ostatně jeden z muslimů se před stykem se zvířetem pomodlil, aby mu to Alláh odpustil. Přesto je sexuální vybití na koze či ovci psychologicky i sociálně nejjednodušší formou sexuální úlevy. Proto musíme takové chování afghánských mužů chápat, akceptovat a hájit, neboť se tam zjevně nejedná o sexuální perverzi, ale sociokulturně zformovaný vzorec chování, který v areálu svého výskytu není chápán jako něco nenormálního. Muslimští zoofilové nejsou v našem slova smyslu devianti, jsou jenom kulturně odlišní. A kulturní odlišnosti je přece podle všech zásad multikulturalismu třeba respektovat, akceptovat a vážit si jich. I když se jedná o skupinový sex s kozou.