Policie THC

Policie THC Zdroj: Reflex.cz

JXD: Co hulí Policie ČR? Chci taky!

Projev Bronislava Šamršuly, vedoucího územního odboru policie ze severní Moravy vzbuzuje otázku, co hulí policisté před nástupem do služby. Chci totiž taky.

Doslovný přepis pořadu Otázky a odpovědi, který dne 2. listopadu odvysílal Český rozhlas  Brno. Policista Bronislav Šamršula řekl o zajištění pěstírny konopí v Uherském Hradišti:

 

„To jsou nejkvalitnější rostliny, které jsou speciálně šlechtěný, jsou až z Ameriky a mají vysoké procento toho opiátu, takzvaně THC. 25 procent, což je desetkrát víc než normálně, co sklízí. On (pěstitel, pozn. aut.) měl výzkumnou stanici šlechtitelskou, kde to šlechtil jako nejkvalitnější. Takže vědec.

Zaměřoval se pouze na kvalitu, kdy si nechal posílat na semínka přímo z Ameriky nebo z Holandska. Měl celkem 14 odrůd těch nejkvalitnějších semínek marihuany. 10 semínek kupoval za 200 dolarů a následně je mezi sebou křížil. Tím docílil toho, že tyto rostliny jsou velmi odolné a mohou být pěstovány venku. Nejsou tak náchylné na plíseň, popřípadě jiné prvky, které by mohly tyto rostliny sklidit v tom našem jiném podnebí.

To množství, protože je nevysušené, takže se ani tak neváží nebo není důležitá váha. Celková hodnota této zadržené úrody dosahují asi půl milionu korun. A protože jsou to kvalitní, takže se užívají nejenom  listy sušené, ale takzvané tady ty šištičky a ta jedna šištička se prodává asi za 250 korun.“

 

 

Podle mých zkušeností se nejspíše může jednat o nějakou odrůdu skupiny haze, která je zvlášť silná, protože kvete o několik týdnů déle než obvyklé odrůdy, anebo to může být nějaký zvláště povedený bílý moder - Bílá vdova nebo Bílý Rus.