Jak poznat pedofilní oddíl?

Jak poznat pedofilní oddíl? Zdroj: Jakub Požár

Pozavírat všechny pedofily není možné

V novém čísle Reflexu najdete rozhovor s matkou dvanáctileté holčičky, kterou obtěžoval přes Internet psychopatický úchyl. Radí, že nejdůležitější je včas poučit dítě o možných rizicích - a nejen na síti. Proč je prevence tak důležitá?

 

Všechny pedofily totiž nelze předem, než něco vyvedou, pozavírat - a i kdybychom zavedli povinné vyšetření na falografu pro celou mužskou populaci, abychom pedofily skutečně odhalili, moc to ve věci sexuálního násilí na dětech nepomůže. Jak jsem už opakovaně psal, sexuálního násilí se primárně dopouštějí spíše osoby s poruchou osobnosti, lidově řečeno psychopati, kteří rádi využijí dětskou bezbrannost. A poznat, který psychopat (je jich deset až pětadvacet procent populace, podle kriterií) ublíží v budoucnu dítěti, nelze. Řada pedofilních deviantů, lidově řečeno úchylů na děti, naopak za celý život nikdy žádnému dítěti neublíží a se svou sexuální deviací se vyrovná kompenzací či psychoterapií. Proto nemůžeme všechny, kteří mohou ohrozit dítě, pozavírat ani vykastrovat předem.

 

 

Proto je zcela zásadní zapracovat na prevenci - každý u svého potomka v rodině, a navíc ještě ve škole pro celou třídu. Vysvětlovat dětem, že ne všichni to s nimi myslí dobře. Že na ně nikdo nesmí sahat. Že namají s cizími nikam chodit. A tak dále, a tak podobně, zdánlivě až do úplného zblbnutí, ale je to asi nejúčinnější metoda, jak děti uchránit. Metoda řádově účinnější než sebepodrobnější seznam pedofilů, o kterém se už léta hovoří.

 

Jak nejlépe bránit děti před lidmi, kteří to s nimi nemyslí dobře? Podělte se o svůj názor v diskuzi pod článkem.