Policie

Policie Zdroj: Profimedia.cz

Deník obviněného JXD: Policie využívá zákony zcela selektivně

Policie stíhá lidi ne podle zákona, ale výběrově. Protidrogová policie neřeší závažné kriminální delikty kolem pašování drog, ani když jí veškeré důkazy přinesete pod nos. Nyní už chápu, proč: Policisté prostě nemají na takové blbosti jako desítky kilogramů hašiše čas, protože čtou Reflex, jestli by mě nemohli z něčeho obvinit.

V roce 2001 jsem si s přítelkyní pronajal byt a na nějakou dobu opustil svou garsonku. Klíče jsem půjčit člověku, kterého jsem měl za kamaráda a který se mi zcela profesionálně vetřel do přízně. Byl cizinec. A on si z mého bytu udělal překladiště pašovaných drog.

Když jsem na to přišel, nejdřív se mi udělalo špatně, pak jsem přemýšlel, jestli „normální“ policajty, nebo protidrogovku, a pak jsem se obrátil na Národní protidrogovou centrálu. Předal jsem jim několik kilogramů hašiše v pouliční ceně kolem milionu korun, kompletní dokumentaci k tomu, kdo mi ten hašiš umístil do bytu, jména pachatelů, a protože měli v bytě i vyřazený notebook, tak i velmi podrobné informace o fungování jejich mezinárodní zločinecké skupiny Karma Cowboys Kathmandu.

Nikdo z těch pašeráků nebyl na základě mého trestního oznámení potrestán, a skupina se přesto, že o nich prakticky vše protidrogová policie věděla, v následujících letech usadila na Moravě a nejméně do roku 2010, kdy jsem její činnost přestal monitorovat, pokračovala v pašování drog z Nepálu do ČR a dále do Skandinávie ve velkém.

Uběhlo deset let, já se oženil, a najednou začaly chodit - dokonce ani ne anonymně - výhružky nejem mně, ale i mojí tehdejší manželce. Jistý severomoravský neonacista Čestmír Křenek - podepisující se jako Neo-Fešák - mi napsal tyto milé vzkazy. „Dolezale ty svine přestan psat!!!!!! Doležale to uz vanze prehaníš prestan psat ty clanky o nás (rozuměj neonacistech, pozm. jxd) !!!! chováš se jak ŽID!!!! ale aj na tebe dojde neboj a pozdravuj svojí SSuku Alex.....a jestli me das na PČR klidne dej.“ Moje trestní oznámení policie odložila, že o nic nejde.

Já jsem, jak laskavý čtenář ví, nyní stíhán pro šíření toxikomanie otištěním anekdoty a hrozí mi za žert pět let vězení. Je milé, že protidrogovka považuje anekdotu otištěnou v Reflexu za větší drogový problém než desítky kilogramů pašovaných drog, stejně tak je milé, že zatímco výhružky novináři trestné nejsou, tak když novinář udělá vtip, tak to trestné je a úřady jej nemilosrdně potrestají.

Naštěstí v tom nejsem sám. Jak laskavý čtenář rovněž ví, exposlanci ODS, takzvaní trafikanti, byli měsíc na vazbě a dodnes jsou obvinění za to, že složili poslanecký mandát a přijali místa v dozorčích radách státních podniků. Paní Livie Klausová s manželem před prezidentskými volbami překvapivě změnili své celoživotní politické postoje a podpořili levicového kandidáta na prezidenta Miloše Zemana. Nyní se schyluje k tomu, že paní Klausová od Zemana dostane post velvyslance na Slovensku. Jde o stejný politický handl, jakého se dopustili ódéesáčtí trafikanti. Přestože jsem v této záležitosti podal trestní oznámení (úřady si ho momentálně přesílají podle místní příslušnosti), a přestože trestní oznámení ve věci podal i spolek pro podporu nezávislé justice Šalamoun, policie nekoná a paní Klausová nepojede na vazbu, ale do Bratislavy.

Policie prostě využívá paragrafy - často za cenu jejich totálního překroucení - k selektivnímu stíhání nově nastupující mocenskou klikou neoblíbených jedinců, kteří se ještě - jako my v Reflexu - do nově budované prokurátorské totality navážíme. Nejen stíhání mne a kolegy Plesla, ale i causa Šnajdr a spol. nejsou protikorupčními či protidrogovými causami, ale causami čistě politickými. Naše stíhání je boj o moc prokurátorsko-policejní kliky. Tady nejde o marihuanu, ale o svobodu slova.