Di Caprio

Di Caprio Zdroj: Profimedia.cz

Leonardo DiCaprio exkluzivně pro Reflex: Moje mamka miluje Karlovy Vary

Nevím, jestli je božský, ale charisma měl větší než mrakodrap, ve kterém jsme dělali rozhovor pro Reflex. Leonardo DiCaprio.

Měl hůl, čtvrt hodiny času a neodbytnou agentku za zadkem. Navíc byl čerstvě naštvaný: Vlk z Wall Street, snímek, který natočil s Martinem Scorsesem, totiž od první minuty své existence ležel mnoha lidem v žaludku. “Jestli ho někdo pochopil jako reklamu na zločin, tak jsem asi blázen a nemám v tomhle byznysu co dělat,” čertil se DiCaprio krátce po projekci.

Tou dobou ještě netušil, že za roli Jordana Belforta, burzovního podvodníka, který okradl stovky lidí, dostane Zlatý glóbus. Věděl jen, že se někteří starší kolegové z Hollywoodu pohoršují nad tím, že se k jeho ztvárnění propůjčil. Pohoršují se mimochodem dodnes, akorát že “Leo” už je dávno nad věcí. Naposledy Americe vzkázal, ať si nejdřív sáhne do svědomí, když už má chuť soudit.

Ale zpět k našemu rozhovoru. Onoho dne uprostřed prosince, během bouře, jež z New Yorku udělala velké iglů, nebyl hollywoodský rodák v náladě a já se bála, že při první otázce uteče pryč. Neutekl. Utíkala agentka, která už nemohla poslouchat, jak se bortí její systém povolených otázek a odpovědí. Navzdory podmínce, že se smí mluvit zásadně a pouze o Scorseseho snímku, jsme si totiž “dovolili” probrat i jeho tatínka a maminku, témata výsostně osobní, a tudíž zapovězená.

Zakázané ostatně byly i jakékoli dárky a pozornosti (co na tom, že kousek od nás zrovna zdobili vánoční strom). Jenže pak slavný herec zmerčil krabici karlovarských oplatek a agentka, neagentka, nedalo mu, aby se nezeptal: “Karlovy Vary? Vážně? Vždyť já tam byl skoro před dvaceti lety. A vy to tam znáte? Mamka Vary miluje,” drapl po balíčku a tetelil se, dokud ho neodtáhli za dalšími novináři. Ti se pak po zbytek dne chodili ptát, co že to dostal za zázračný dárek. A že se prý radoval jak malý kluk. Skoro jako před těmi dvaceti lety.

Rozhovor s Leonardem DiCapriem najdete již v zítřejším vydání časopisu Reflex!