Zprávy
Přihlásit pro přidání komentáře
josefsvejk
ktery chce vseho hodne a "hlavne at je to levny, mamo" si ani nic jineho, nez hospodske, ktere "bavi varit" jako pani, proto delala z konvenience a mrazenek. Plus dalsi eskamotery, kteri slyseli "ze to sype". Spatne placeny personal neni z oboru, ale nejaci vysokoskolaci humanitnich oboru, kterych je 10 000x vic, nez je potreba a nestesti je dokonano.
muhlhaus
P. Holec tak zbožňuje svého miláška, že si asi neuvědomuje, že ten jeho pořad je zčásti spíš jen prostředek k pobavení diváků. Nebo si myslí, že v nějaké hospodě, kam si pozvou Pohlreicha, neví, že by mělo být v kuchyni aspoň trochu uklizeno a v ledničce neměly být prošlé a zkažené potraviny? A jestli se zabíjíme zbytečně, tak proto, že žerem maso a že se přejídáme. Ne kvůli tomu, že vaříme podle Babici a ne podle Pohlreicha (přičemž ten druhý nám spíš předvedl svoje vulgarity než svoje schopnosti - nebo snad k němu chodí p. H. na obědy?)
Nesouhlasím s Vámi. Asi patříte k té většině, které chutná ono Ďábelské masíčko nebo Kapsa s lučinou. Restaurace podle Babici by v západní Evropě asi rychle zkrachovala - ale u nás prosperuje. Jenže většina Čechů si myslí, že jinde v Evropě jsou hlupáci a my víme nejlépe, co je dobrého. S takovým přístupem se u nás jídlo opravdu nezlepší. Nicméně děkuji Reflexu, že se o nápravu aspoň trochu pokouší.
Já tomuhle nadávání na Babicu příliš nerozumím. Mě osobně je ukradenej a ani podle něj nevařím, ale jeho pořad je jeden z řady kuchařských pořadů typu Kluci v akci apod., který má inspirovat, aby lidi nevařili a nejedli furt to samý. Přece nejde o to, jestli umí vařit líp nebo hůř než někdo jiný. Předvedl už stovky receptů a přece nemůžete říct, že všechno jsou blafy! Kéž by se většina hospod inspirovala aspoň tím Babicou a nenabízela furt to samý. Nedávno jsem ovšem byl na nějaký vesnický zábavě a tam se nabízely klobásy a´la Babica - nebyl to sice žádný zázrak, ale určitě byly lepší a hlavně jiné než běžně nabízené klobásy. Takže to je určitě pozitivní. A co se týče západní Evropy, tam to asi taky nebude takový zázrak, když tam dokáží tak prosperovat mekáče s těma svýma hnusnýma hambáčema.
Mekáče bohužel prosperují všude. Ale v běžných restauracích s regionálními jídly vidíte ten rozdíl. Mimochodem - před pár lety jsem byl v Moskvě, a kromě těch gamburgerů tam mají i fastfoodový řetězec s typickými ruskými bliny a pohankou. U nás žádný český fastfood není!
Podívejte se na to jinak. Ti hospodští vědí, že budou v televizi - a stejně mají bordel v kuchyni, stejně stejně mají plné mrazáky polotovarů a chemie, protože neumění připravit ani blbé knedlíky. To si potom člověk říká, jak to vypadá v ostatních hospodách. Jestli jdou ho hospody na jídlo, tak rozhodně nechci žrát nějaké chemické prasárny a ohřívané polotovary - to bych si levněji dokázal připravit sám doma. A Babica? Co na to říct? To je diletant, který tvrdí divákům, že je úplně jedno, jaké suroviny použijete. Když chci nějaké jídlo, tak chci to jídlo - a ne, aby mi nějaký Babicův follower naservíroval něco, co tím jídlem nemá téměř nic společného.
Myslel jsem to tak, že tvůrci pořadu asi schválně řeknou těm hospodským, ať si tam nechají ten bordel a mrazáky s kdovíčím - aby se mohla hlavní hvězda co nejvíc šklebit a prskat, tj. aby byla sranda a sledovanost. Takže tak trochu pochybuju o autencitě pořadu (nejen tohoto). Co se týče Babici, fakt nejsem jeho obhájce, ale když mám doma kilo citronů, tak je nepůjdu vyhodit a nepoběžím pro limetky jen proto, že jsou do daného jídla o trochu lepší. Osobně spíš preferuju improvizaci než nějaké striktní předpisy kuchařského "poloboha".
hrušky v medu nebo kousek ananasu apod..
Hospody co si pozvou Pohlreicha chápu jako potenciální sebevrahy nebo provazochodce mezi
panelákama,ovšem - bez jištění.. Je jasný,že jim tam vlítne a maj po úsměvu.. já se teda u bedny
zasměju,protože jeho některý frky by se měli vyfrézovat na dřevěný futro toho podniku..
Chci jen pochválit autora Reflexu - Pane,obdivujeme vás , jste absolutní špička a vaše novinářské řemeslo přesně sedí a odpovídá médiu,kde působíte...A pokud vás pak osloví socani,tak jsou jak hurvínci lezoucí na Anapurnu... v těch škrpálech nalakovanejch
to klouže... a tajtrdlíci si daj zase na hubu tou svojí trdlo- aktivitou ..