Zprávy

Zpět na článek

Romská otázka: Nepřizpůsobiví občané, nebo neschopný stát?

117 komentářů

schn
.....líto je mi každého, kdo takhle musí pracovat.Už malým dětem se říká: uč se, ať z tebe jednou není kopáč nebo dlaždič.
Znám také cikány, kteří se poctivě živí,pokud vím tak žijí v klidu mezi ostatními lidmi. S cikány se nestýkají. Pokud se jejich děti dobře učí, chodí do výběrové školy. Tam problémy s ostatními cikány nejsou, protože ti "zlí" tam nechodí.
schn
.....proč tolik vulgarismů ve vašich příspěvcích? To máta tak malou slovní zásobu? Nebo IQ ?
starypes
Sem napište váš vzkaz!
zemekf
Byli romové, nebyli fašouni, byl klid.
Jsou romové, jsou fašouni, není klid.
je mi jasné, co si mám myslet.
zemekf
Pochybuju o správnosti vaší ,,vize,,
V této zemi jsou si všichni rovni, takže tu rovnost vynucujme.
Co si myslíte, že se stane, budou li se ucházet dva stejně vzdělaní, stejně staří uchazeči ? Vemou bílého. Kdo o tom rozhoduje ? Bílý, vzdělaný ouřada, žijící mimo realitu.
O asimilaci vietnamců se dá s úspěchem pochybovat, jsou zde teprve druhou generaci a ještě se nestačili seznámit s opravdovou českou ,,tolerancí,,
Za komunistů bylo běžné, že jsem měl róma v důlní osádce /3/ a dycky sme se mohli spolehnout, že každý každého /kdyby něco/ vytáhnem. Nebo, že by to bylo tím, že pod zemí sme byli všeci černí ???
uxor
Já chci taky rovná práva.
A vím, že dnes se žádné děti neposílají do zvláštních škol, když k tomu není jiný než prospěchový důvod.
uxor
.....no ty dálnice by jistě rozbombardovali. Ale to druhé je fakt. Můj děda říkal něco podobného, ale o komunistech.
uxor
Ale hlavně se cikáni dokážou společensky znemožnit sami.

Jinak s vámi do puntíku souhlasím.
uxor
Kdo jsou ti nejchudší. Cikáni tedy rozhodně ne.
uxor
Tohle se ale vážení týká i všech ostatních. Nemáte-li někde skutečně dobrého známého (zvláště v menších městech) zaměstnání odpovídající vzdělání sháníte moc těžko. Stačí, když je vám přes čtyřicet nebo míň a jste žena s malými dětmi......dalo by se dlouho pokračovat.