Zprávy

Zpět na článek

Romská otázka: Nepřizpůsobiví občané, nebo neschopný stát?

117 komentářů

schn
14. září 2011 • 17:24
.....proč tolik vulgarismů ve vašich příspěvcích? To máta tak malou slovní zásobu? Nebo IQ ?
zemekf
13. září 2011 • 12:00
Pochybuju o správnosti vaší ,,vize,,
V této zemi jsou si všichni rovni, takže tu rovnost vynucujme.
Co si myslíte, že se stane, budou li se ucházet dva stejně vzdělaní, stejně staří uchazeči ? Vemou bílého. Kdo o tom rozhoduje ? Bílý, vzdělaný ouřada, žijící mimo realitu.
O asimilaci vietnamců se dá s úspěchem pochybovat, jsou zde teprve druhou generaci a ještě se nestačili seznámit s opravdovou českou ,,tolerancí,,
Za komunistů bylo běžné, že jsem měl róma v důlní osádce /3/ a dycky sme se mohli spolehnout, že každý každého /kdyby něco/ vytáhnem. Nebo, že by to bylo tím, že pod zemí sme byli všeci černí ???
zemekf
13. září 2011 • 12:01
Byli romové, nebyli fašouni, byl klid.
Jsou romové, jsou fašouni, není klid.
je mi jasné, co si mám myslet.
atreides
10. září 2011 • 19:23
v diskusi na" novinkách" mne pobavil. " Cikán obecný [Romus Vulgaris] - noční živočich, příbuzný šimpanze. Má hnědé zbarvení, samička může mít světlou srst v oblasti hlavy. Bojí se vody a je charakterizován specifickým pachem. Původně stepní druh se přizpůsobil životu ve městech. Vyskytuje se po celém území ČR. Je stěhovavý, někteří táhnou za potravou až za oceán. Samička rodí i několikrát do roka. Mláďata sají sociální dávky až do smrti. Cikán obecný loví kořist bezbrannou a na tu útočí v tlupách. Škodlivý, zákonem chráněn. "
ekran
11. září 2011 • 09:45
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
ivanb
9. září 2011 • 14:50
...heslo Cikán. Dnes ještě platnější, než před sto lety.
zerovan
9. září 2011 • 09:01
komunikacni centra pro deti z vyloucenych komunit, kde si hraji nebo se seznamuji s komunikacni technikou, doucuji se, ziskavaji zakladni hygienicke navyky, sportuji a vzdelavaji se, ale hlavne travi cas v komunite kde se neberou drogy a nekrade se. Nestaci o vzdelavani mluvit, staci to zafinancovat. Pedagogu mame dost a rozhodne je to levnejsi nez vyplaceni davek.
gajdostin
9. září 2011 • 04:55
Na "Seznamu.cz" mě byl zablokovaný účet kvůli následujícímu příspěvku. Bohužel jsme národem, kde je i obyčejný redaktor Seznamu podělaný strachy.
Příspěvek:
11.8.2011

Jedná se o problém, který jsme si my, popř. naši politici vytvořili sami. Existuje-li etnická skupina lidí, ve které se ve větší míře vyskytují jedinci, kteří nejsou schopni se přizpůsobit kulturnímu prostředí většiny, pak se problém určitě nevyřeší jejich přejmenováním. Pokud bychom chtěli slepě kopírovat způsob, jakým byli v USA přejmenováni Černoši na Afroameričany, pak jsme neměli Cig_ány přejmmenovat na Romy, ale Indočechy. Zajímavé ale je, že s pojmenováním národnostního původu pachatelů trestních činů jiných národností, (Slováci, Vietnamci apod.) novináři a politici problém nemají, ale u pachatelů trestné činnosti Cig_ánů se již neuvádí jejich vulgo pojmenování Romové. Sám za sebe mohu říct, že i díky své zcestovalosti nemám nejmenší rasistické sklony k jakékoliv národnosti, ale ci_gáni mě se_rou právě pro jejich zneužívání svého výsadního postavení ve společnosti.
harve
10. září 2011 • 08:40
Máš pravdu. Bohu žel!
Lidé jsou už tak zdecimovaní neustále propagovaným multikulturalismem a důležitostí politické korektnosti, že se bojí vyslovit svůj názor.
Censura i autocensura, (ta zvláště, ) vládne tvrději než v době totality.
uxor
11. září 2011 • 19:36
Rčení lže jako cikán, krade jako cikán.....atd. platí po staletí.
Proč jim ta naše vláda nedokáže nahlas a důrazně říct: chcete stejná práva ano? Tak musíte mít ale stejné povinnosti. A hlavně - nepracuješ tak nemůžeš mít žádné příjmy.
Já pořád nechápu proč se jich všichni tak bojí, policie, soudy úředníci na všech úrovních. Ale nedivím se, že se jich bojí lidi, kteří vedle nich musí žít.
Jednou to tu s nimi špatně dopadne, lidi už toho mají fakt plý zuby.