Zprávy

Zpět na článek

Titanic do ledovce nenarazil: Do hlubin konspirace s Janem Berwidem Buquoyem

22 komentářů

chaoticka
Prý jedenáct jeho děl vyšlo prozatím převážně v němčině. Díky Bohu!
sendyman
Ale jistě, temných zákoutí je v historii lidstva přehršel.
Je jen dobře, že RX má ve svém týmu odborně erudovaného historika a záhadologa, který nám v tom udělá jasno!
aznom
A tuhle znáte......?
oldwomen
Buďte trpělivý, pane kolego. Jistě se dočkáte. Já těším, co poví synovec údajného milence první dámy k tématu smrt gen. Štefánika - nakonec, je to období, kde může vesele čerpat z pod duchnou vyslechnutých vzpomínání očitých svědků, a taky kámoši z rozvědky nějakou tu veselou historku ze služby podroušeni upustili... A pak se těším na vévodovo názory na násobnou tragedii (pro Poláky) u Smolenska. Co se nám asi s pomocí pána na Měšicích vynoří z podzimních mlh a lesních slatí Katyňského lesa ?
sendyman
jak může úplně nová loď trpět CHRONICKÝM nedostatkem záchranných člunů!
sendyman
Gagarin i Schemig už tu byli, teď Titanic, takže příště tu o 11. září.
Plosím, plosím!
filiprx
hned mi bylo jasné, kdo je autorem
nezvan
Přeji autorovi hezké dopoledne, až doteď jsem jeho články četl se zájmem, tímto ale přestřelil. Úvaha o úmyslném potopení lodi při ztrátách na životech (1517!) mi připadá z říše "Američané nebyli ve vesmíru" a "11.9. byl inside job". 2 vyšetřovací komise potvrdily jako příčinu potopení srážku s ledovcem - komise Britského výboru pro obchod vyslechla 283 přeživších cestujících a ani jeden z nich nemluvil o tom, že si mysleli, že by šlo o cvičení, popř. že by loď zastavila úmyslně. Článek je napsán poutavě, ale je to pohádka.
okuk
Na jedné straně udával telegrafista úmyslně chybný kurs a v důsledku toho nebyl vrak po dobu 73 let možno nalézt. Na straně druhé musela místo nehody identifikovat zmíněná loď Carpathia, která část trosečníků zachránila. Celé to tedy smyslu nedává.
Arvo
Už dávno vznikla myšlenka, že místo Titaniku byl úmyslně potopen "přebarvený" Olympic. Když byl vrak nalezen, první snahou bylo najít součásti lodi, na nichž bývá uvedeno jméno. Ale na všech bylo Titanic. Mohl jste použít více informací o kapitánu Smithovi. Médii byl tehdy vychvalován, ve skutečnosti byla jeho kariéra plná nehod.