Zprávy
Přihlásit pro přidání komentáře
jellyson
0
A tak se ptám, jak jste, JXD, přišel na tu hloupost, že jste povinen údaje poskytnout pravdivě?
ivanb
...tak složitej nepřipadal. Hledáte problémy tam kde nejsou, místo abyste napsali, jestli je pravda, že Šafr odchází do Blesku a taky která perla usedne na jeho sesli??? A nakonec, před 99 lety se potopil Titanic!
matej77
V článku v reflexu píšete, že garsonku využíváte k meditaci, k uskladnění fosilií (bezpochyby se tam s nimi i pohledem potěšíte) - obojí je rekreační činnost (odpočinek, zábava, zotavení). ve formuláři je "slouží k rekreaci", jak i píšete. myslím, že tím to je vyřízené a děláte problém z něčeho, co problém není.
vaclav_kruta
Zdravím JXD. Krásně (jako téměř vždy...) jste vyjádřil mé pocity, kdy jsem po návratu z jarní lyžovačky v Itálii začal kolem půlnoci elektronicky vyplňovat sčítací buzerarchy. Splachovací záchod jsem přiznal, ale užil jsem si tzv. kolonky vyplňované dobrovolně dle svého rozhodnutí. A tak jsem národností kromě Čecha také Lužický Srb (mám tu menšinu v NDR rád už dlouho) a přihlásil jsem se k církvi Višva Nirmala Dharma. Už se moc těším, až mi jejich guru (nebo jak si říká ta paní - něco o tom jsem pak četl na internetu) zaťuká na dveře a začne mi organizovat šťastný život
Mám rád Reflex a JXD !!! Nesnáším státní šikanu a buzeraci. Hawk.
Mám rád Reflex a JXD !!! Nesnáším státní šikanu a buzeraci. Hawk.
Ta nejdulezitejsi cast neni buzerace, ale potreba (viz prvni prispevek v tomto vlaknu). Ty ostatni casti asi ano...co se tyce nabozenstvi, s chuti do toho, ovsem sikana to neni (bylo tam napsano, ze je to dobrovolne uvadeny udaj) a co se tyce narodnosti, tak tusim taky, coz tudiz taky neni sikana ;-)
jurnicek
Tak třeba ta voda: My to máme tak, že máme připojení k veřejnému vodovodu i vlastní studnu s darninkem. Když selže darlink (to se stalo, když zedník rozbil "vodoznak", můžeme darlink odstavit a pro vše používat vodu z veřejného vodovodu. Můžeme taky zavřít přívod od veřejného vodovodu a pro všechno používat vodu ze své studny. Většinou to ale máme (kouhoty) nastaveno tak, že z veřejného vodovodu bereme studenou vodu do kuchyně a ze studny ke všem jiným účelům (koupání, splachování, ohřev TUV, praní , doplňování vody do otopného systému, ... Takže jsem chtěl zaškrtnout volby vlastní studna i veřejný vodovod. Jenže ouha! Zaškrtnout bylo možno jen jednu volbu! Volal jsem tedy na infocentrum a dozvěděl jsem se, že mám zaškrtnout to, co převažuje. V litrech převažuje spotřeba vody ze studny, z veřejného vodovodu bereme jen na čaj, na polévku a na podlití masa. Tak jsem zaškrtl tu studnu. Až budou statistici počítat, kolik lidí nemá připojení k veřejnému vodovodu, tak nás započítají taky.
Anebo ohřev vody: My máme solární systém jako předehřev před plynový boiler. Solární systémy ohřevu vody se VŽDY dělají jako předehřev před elektrický nebo plynový boliler, jak se může každý přesvědčit, podívá-li se do nabídky firem, které to dělají. Jenže nesmím zaškrtnout solární systém i plynový ohřev, i když mám solární systém i plynový ohřev: Zaškrtnout se smí jen jedna možnost. Volal jsem tedy na infolinku, co mám dělat. Paní se mne opět zeptala, co převažuje. No, to nevím: Na jaře a v létě, když svítí sluníčko, mi solární systém ohřeje 200 l vody na 60 st. C a plynový boiler, který mám nastavený na 45 st., vůbec nesepne. Když je zataženo, tak solární systém neohřívá vůbec a převažuje plynový ohřev. Na podzim a v zimě, pokud svítí sluníčko, mi solární systém vodu trochu předehřeje (třeba na 30 st. C) a zbytek dohřeje plynový bojler. Tak paní řekla, ať napíšu solární systém.
Anebo ohřev vody: My máme solární systém jako předehřev před plynový boiler. Solární systémy ohřevu vody se VŽDY dělají jako předehřev před elektrický nebo plynový boliler, jak se může každý přesvědčit, podívá-li se do nabídky firem, které to dělají. Jenže nesmím zaškrtnout solární systém i plynový ohřev, i když mám solární systém i plynový ohřev: Zaškrtnout se smí jen jedna možnost. Volal jsem tedy na infolinku, co mám dělat. Paní se mne opět zeptala, co převažuje. No, to nevím: Na jaře a v létě, když svítí sluníčko, mi solární systém ohřeje 200 l vody na 60 st. C a plynový boiler, který mám nastavený na 45 st., vůbec nesepne. Když je zataženo, tak solární systém neohřívá vůbec a převažuje plynový ohřev. Na podzim a v zimě, pokud svítí sluníčko, mi solární systém vodu trochu předehřeje (třeba na 30 st. C) a zbytek dohřeje plynový bojler. Tak paní řekla, ať napíšu solární systém.
2592
poskládat data, která má stát roztroušeně již k dispozici, získá tímto způsobem čísla s asi desetiprocentní přesností. (Můj optimistický odhad.) A to mi připadá, v tom českém bordelu, jako velký úspěch!
o presnosti nic presneho nevim, ale urcite vim, ze ze scitani lidu ziskavaji zejmena informace, ktere nejsou roztrousene jinde (o ne prave jde ve scitani) - napriklad kde skutecne bydlite, kde pracujete a cim a jak dlouho dojizdite ;-)
Tak pokud budeme mluvit o tom "zejména", potom ta přesnost klesne ještě o dalších patnáct procent. Protože až se za dva roky dobabrají ti počtáři k nějakému výsledku, nabeton spousta lidí bude pracovat někde jinde, na jiných pozicích a s jinou dopravou do zaměstnání. Mnozí tou dobou nebudou pracovat vůbec. Tou desetiprocentní nepřesností jsem myslel zrovna ty příklady, které tady uvádí "jurnicek" a JXD. A také to, že dost lidí to vyplní špatně a někteří vůbec.