Policie Modrava

Policie Modrava Zdroj: Tv Nova

Seriál Policie Modrava válcuje televize - měl 2,3 milionu diváků. Naopak fotbal nezaujal

Ještě netušíme, kde se to zastaví, ale kriminální seriál Policie Modrava, který vysílá televize Nova, je stále populárnější. V neděli večer se na něj dívalo až 2,3 milionu diváků. A to byla skoro polovina lidí, kteří měli v Česku zapnutou v tu chvíli televizi. Očekávaný kvalifikační zápas fotbalové reprezentace s Lotyšskem měl v sobotu naopak sledovanost jen 519, což je o hodně méně, než se například letos dívalo na populární závody v biatlonu.

Šestý díl Policie Modrava se jmenoval „Mrtvý v řece“ a podle měření se na něj dívalo 2 290 000 diváků. Bylo to o půl milionu lidí více, než sledovalo na Nově zpravodajské Televizní noviny (bez receptů Ládi Hrušky jsou nic moc…). Ty jsou přitom dlouhodobě vůbec nejsledovanějším formátem všech českých televizí.

Zejména mezi muži se několik dní hovořilo o kvalifikačním zápase české reprezentace pro mistrovství Evropy ve fotbale s Lotyšskem. Výkon našich reprezentantů byl velmi slabý a navíc se dívalo pouze 519 tisíc diváků. Což je například o sto až dvě stě tisíc lidí méně, než si pravidelně letos zapínalo závody velmi populárního biatlonu. Navíc stadion v pražském Edenu nebyl vyprodaný, jak se snažili pár dny namluvit veřejnosti fotbaloví funkcionáři. Fotbal prostě netáhl.