Policie Modrava

Policie Modrava Zdroj: Tv Nova

Kriminální seriál Policie Modrava válcuje konkurenci, má přes dva miliony diváků

Tak nějak to pořád vychází stejně: Kritika něco roztrhá na kusy a ani ohlasy diváků na populární stránce csfd.cz nejsou převážně kladné, ale některý film či seriál přesto u diváků výrazně boduje. Příkladem z posledních týdnů je kriminální seriál na TV Nova „Policie Modrava“. Ten v neděli dosáhl obrovské sledovanosti, dívalo se na něj 2 072 000 lidí.

Sledovanost přes dva miliony je přitom v českých poměrech vynikající. Navíc „Policie Modrava“ má od prvního dílu, na rozdíl od mnoha seriálů, které vystartují po patřičně velké reklamě vzhůru a pak už jen padají, stabilní výsledky kolem dvou milionů.

Další krimiseriál, „Vraždy v kruhu“ na ČT1, měly v pondělí také velmi slušnou sledovanost, která dosáhla 1,23 milionu lidí. Jenže na „Modravu“ to zdaleka nestačí.

Jak se ukazuje, u diváků většinou bodují televizní seriály z lékařského a kriminálního prostředí. „Policie Modrava“ navíc podle všeho umně vsadila na venkovskou lokalitu a navíc Šumava patří podle všech průzkumů dlouhodobě u Čechů k nejoblíbenějším domácím turistickým destinacím.

Kriminální seriál Policie Modrava, TV Nova; 15 dílů po 66 minutách; premiéry vždy v neděli; režie: Jaroslav Soukup; scénář: Jaroslav Soukup a Miroslav Vaic; hrají: Soňa Norisová, Matěj Dadák, Zdeněk Palusga, Jana Boušková, Filip Tomsa, Jan Pohan, Jaroslav Satoranský, Taťjána Medvecká, Jan Monczka, Michal Holán a další.