Volby

Volby Zdroj: Jan Ignác Říha

Potřebuji funkci. Nechcete mě? (J. Bobošíková)
Čím méně za mnou, tím větší ambice přede mnou. (J. Dienstbier ml.)
Alternativní alternativa  ke všem alternativám. (V. Franz)
Chci se k prezidentství promlčet. (J. Fischer)
Svět je krááásný jako rozkvetlá  louka. (T. Fischerová)
9
Fotogalerie

Velký test předvolební nálady. Kterému kandidátovi byste dali svůj hlas?

Do prezidentských voleb zbývá jen pět dnů. Jak by to vypadalo, kdyby se otevřely volební místnosti už dnes? Komu byste v prvním kole dali svůj hlas?


Na začátku listopadu jsme na webu Reflex.cz uspořádali prezidentské volby "nanečisto" v domnění, že se do oficiálního začátku voleb 11. ledna změní jen málo. A jak jsme se mýlili.



Ministerstvo vnitra nejdřív vyřadilo z volby hned tři kandidáty, aby následně, po přehodnocení zpackaného přepočtu hlasů, vrátilo do hry Janu Bobošíkovou. A co víc, ještě v pátek dopoledne se nevědělo, jestli se vůbec volby kvůli ústavní stížnosti Tomia Okamury odehrají v řádném termínu. Ústavní soud ale Okamurovi nevyhověl a spekulacím byl konec.

 

Dnes už známe finální seznam 9 kandidátů (Vladimír Dlouhý i Tomio Okamura z volby definitivně vypadli) i konečný termín prvního kola volby (11. a 12. ledna).



Představte si na chvíli, že byste dostali možnost zvolit svého prezidenta už dnes. Komu byste dali svůj drahocenný hlas?

 

 

Stejně jako ve skutečné prezidentské volbě zvítězí kandidát s nadpolovičním počtem hlasů. Pokud nebude nikdo zvolen v prvním kole, postoupí dva nejsilnější uchazeči o prezidentský post do druhého, rozhodujícího kola, které uspořádáme zítra.



Hlasování bylo ukončeno.

 

HlasováníHlasování|Reflex.cz