Michal Caban

Michal Caban Zdroj: Dan Materna / MF Dnes / Profimedia.cz

Byrne mě vždycky bavil. Šest ukázek zaslaných Reflexem komentuje Michal Caban

Starší polovice známého kreativního dua bratří Cabanů má v olympijském Londýně na povel organizaci doprovodných akcí Českého domu, hojně navštěvovaného centra sloužícího našim reprezentantům, jejich fanouškům a médiím (především jako studio České televize). Po návratu z Londýna se Michal Caban začne věnovat přípravě ceremoniálů a vizuální stránky festivalu Tourfilm v Karlových Varech.


DAVID BYRNE & ST. VINCENT - WHO

Ochutnávka z alba Love This Giant, které vyjde 10. září

Vracím se do roku 1984, kdy jsme jednu skladbu Davida Byrnea, respektive jeho Talking Heads, zařadili do prvního celovečerního představení naší Baletní jednotky Křeč Právě tady! Byrne mě vždycky bavil, a tak se těším, že si pár dní po svých narozeninách mohu koupit – jak říká můj produkční jako jeden z posledních – CD jako dárek ...

 

 

MARKÉTA IRGLOVÁ - GO BACK

Zpěvačka jede začátkem srpna turné po českých a moravských městech

Začátkem srpna nebudu v Čechách, a tak na její koncert nebudu moci jít. Beztak už na koncerty moc nechodím – kapely začínají později, než stojí na plakátě, nebo mi někdo skáče na záda. Líbí se mi příběh Irglové, jak „ke slávě přišla“, i CD bych si v noci doma klidně pustil, kdybych měl „ekologickou“.

 

 

VELVET UNDERGROUND & NICO (1967) -ALL TOMORROW’S PARTIES

Skladba z legendárního prvního alba Velvet Underground, které právě vychází v reedici

Když to vyšlo, bylo mi šest. Velveti kolem mě neustále kroužili, ale je fakt, že jsem vyrůstal spíš s Rolling Stones, Led Zeppelin a Jethro Tull. Nějaké Velvety v archívu mám a občas se k nim vracím; reedice je zase důvod si to koupit. Bohužel mám při tomhle poslechu pocit, že to zajímavé a světotvorné se v mém životě už odehrálo. Právě v těch 60. letech ...

 

 

MIDI LIDI - POLSKI SHIT

Ukázka ze soundtracku ke snímku Polski film

Film jsem viděl na karlovarském festivalu pod vlivem tak deseti vynikajících hruškovic. Režisér filmu Marek Najbrt v mládí pracoval s naší Baletní jednotkou Křeč a jeho Mistry považuji za naprosto nedoceněný film. Taky Protektor se mi velmi líbil a stejně tak hudba, a především hlavní „cyklistický“ motiv – tedy práce Midi Lidí. Soundtrack k Polskému filmu ke snímku báječně sedí.

 

 

Trailer k filmu GRANDHOTEL

Film Davida Ondříčka z roku 2006. ČT1 jej uvádí ve čtvrtek 9. 8. ve 21.50

Mám k Libereckému kraji pozitivní vztah, rodina tam vlastní chalupu. Grandhotel dělala celá řada mých přátel či oblíbenců; možná se na něj tentokrát nestihnu podívat, ale budu žít s vědomím, že se mi líbili Ondříčkovi Samotáři i Jedna ruka netleská (a takových nás možná není mnoho).

 

 

Trailer k filmu ALOIS NEBEL

Film režiséra Tomáš Luňáka podle komiksu Jaroslava Rudiše a Jaromíra 99. Kanál HBO jej uvedl v neděli 12. 8. ve 20.00

Sakra, to jsou samé podpásovky, všechno práce mých přátel! Film se mi líbil, zpracování super, hudba a zvuk báječné, a i když jsem si během projekce na okamžik zdříml, mí kamarádi vědí, že to je známka kvality díla – všechno je v pořádku a já můžu jít spát.