Fotbalový nájezd či zákeřný koberec. Jaká videa rozesmála hokejový svět?

Hokej je sportem tvrdých mužů, čas od času ale bývají k vidění momenty, které vyvolají úsměv na tváři. Některé incidenty pochází z prestižní NHL, jenž je snem snad každého hokejisty. Za jinými musíme do zemí, kde je honba za kotoučem považována za exotický sport.

Šestá příčka patří Romanu Polákovi, důrazný obránce v klidu akceptuje hit jednoho z protihráčů. Krátce po nárazu záhadně končí na lavičce protivníka. Důvod? O úsměvnou epizodu se postaral náhradní brankář Chicaga Marty Turco, který rychle otevřel dvířka na střídání. Celý incident všichni zúčastnění ocenili upřímnými úsměvy.

Další video bylo pořízeno během zápasu maďarské hokejové ligy. Po vstřelení vedoucí branky chtěl útočník v rámci oslavy naskočit na plexisklo. Bohužel si vybral špatné okénko a společně s desítkou střepů končí mimo herní plochu. Dalším aktérem je bývalý kanadský obránce Paul Ranger, jenž chce během exhibice překvapit brankáře. Místo blafáku kope do hokejky, ta vymrští kotouč vší silou. Jeho pokus však končí nad svatyní gólmana Buffala.

Zvednuté obočí vyvolá také nepovedený pokus v jednom z amatérských zápasů. Hráč se chvatně rozjíždí k nájezdu, místo vsítěné branky ale šlape na puk a naděje končí nezdarem. O nebezpečí koberce se pro změnu přesvědčí portugalský kouč José Mourinho a ruský prezident Vladimir Putin. Zatímco první se poroučí k zemi po úvodním vhazování, státník na koberec bez skrupulí vjede.

Mezi nejúsměvnější momenty mistrovství světa 2014 a hokeje vůbec patří střídání finského národního týmu. Dva hráči horkotěžko dorazí na střídačku, zatímco jejich kolega nezvládne bez pádu naskočit na ledovou plochu.