James Bond by ve Skyfallu zemřel hned v úvodu, zjistili lékaři

James Bond by ve Skyfallu zemřel hned v úvodu, zjistili lékaři Zdroj: Profimedia.cz

James Bond by ve Skyfallu zemřel hned v úvodu, zjistili lékaři

Britský deník Daily Telegraph zveřejnil výsledek studie, na níž pracovalo kolegium několika britských doktorů. Ti pod drobnohledem zkoumali zatím poslední film bondovské série Skyfall, a došli k nepřekvapivému závěru. James Bond by nepřežil.

Důvodů, proč by James Bond nepřežil, je podle deníku hned několik. Ten první je viditelný již v prvních sedmi minutách. James Bond přeskakuje z bagru do rozjetého vlaku, a po elegantním skoku si pouze poupraví košili. Už toto připoutalo pozornost lékařů, protože pravděpodobnost, že by v reálném životě James Bond udržel rovnováhu a nespadl zpět do kolejiště, je prakticky nulová.

Podstatnější je ale jiný problém, a tím je zásah kulkou, resp. projektilem s obsahem ochuzeného uranu. Tato střela by podle lékařů způsobila smrtelná zranění ihned, nebo ve svých následcích. Deník Telegraph uvádí, že podle místa zásahu by střela nejvážněji poškodila plíce, které by jejím zásahem zkolabovaly. „Pokud by toto James Bond přežil, pak by se mu v budoucnu výrazně zvýšilo riziko rakoviny vlivem působení úlomků z uranové střely,“ píše Anita Singh ze zmíněného deníku s odvoláním na prohlášení lékařů. Způsob, jakým si Bond kulku vyňal, je pro lékaře také velmi kuriózní. Vyříznutí nožem by podle nich způsobilo infekci, ztrátu krve, ztrátu vědomí a v neposlední řadě také poškození svalů.

Při jedné z dalších dramatických scén, pádu ze střechy vlaku do řeky by si pak v reálu jistě zlomil krk nebo páteř.

Je to ale James Bond, a tak se Daniel Craig jako James Bond opět vrátí na filmová plátna letos v listopadu ve filmu nazvaném Spectre.