Hugh Jackman

Hugh Jackman Zdroj: Isifa.com

Herec Hugh Jackman podstoupil další léčbu rakoviny kůže

Na Oscara nominovaný australský herec Hugh Jackman už potřetí za poslední rok podstoupil léčbu rakoviny kůže. S odvoláním na jeho mluvčího o tom dnes informovala agentura AFP.

Šestačtyřicetiletý herec poprvé podstoupil operaci v listopadu loňského roku, kdy také na svůj účet na Twitteru vystavil fotografii, na níž má náplast na nose. Stejný zákrok se opakoval letos v květnu.

Jeho mluvčí Alan Nierob potvrdil, že nyní Jackman podstoupil léčbu potřetí, ale odmítl uvést jakékoli další podrobnosti.

Lékaři mu léčí bazaliom či bazocelulární karcinom, který je nejčastějším typem rakoviny kůže. Jen zřídka metastazuje nebo usmrcuje, je však přesto považován za zhoubný, protože může způsobit významné destrukce a znetvoření proniknutím do okolních tkání. V 80 procentech případů se bazaliom vyskytuje na hlavě a krku. V posledních letech výskyt tohoto nádoru stoupá; jen ve Spojených státech každý rok lékaři diagnostikují více než dva miliony případů. Podle odborníků na dermatologii hrozí zvýšené riziko lidem, kteří se opalují soláriu.