Ibiza

Ibiza Zdroj: YouTube.com

Na Ibize otevřou nejdražší restauraci světa – menu pro jednoho přijde na 42 tisíc korun

Jmenuje se Sublimotion, bude od 1. června v hotelu Hard Rock na španělském ostrově Ibiza, a bude to vůbec nejdražší restaurace světa. Menu pro jednoho člověka má stát až 1500 euro, což je v přepočtu téměř 42 tisíc korun. Informaci přinesl web thelocal.es.

Šéfkuchařem bude Paco Roncero, který má už dvě michelinské hvězdy. Restaurace bude kromě ceny výjimečná i v mnoha dalších směrech. Vejde se do ní pouze 12 hostů. Nepůjde pouze o jídlo, ale připraven je s pomocí zvláštních efektů kompletní multimediální zážitek, včetně stolu, který bude zákazníkům hrát a svítit pod rukama. Vše má doprovázet speciálně naaranžovaná hudba, vzduch bude prosycen vůněmi jídel, která se budou právě podávat. Kuchaři a číšníci se budou převlékat podle jídla, které vám bude v ten moment servírováno.

Kolik lidí si podobný zážitek nenechá ujít, je otázkou. Ani ty nejdražší restaurace světa (například Kitcho v japonském Tokiu) se totiž k ceně 1500 euro za jídlo nikdy ani nepřiblížily. Kitcho si účtuje kolem 450 euro na osobu za návštěvu.

Na videu uvidíte, co se na Ibize chystá.