Zdroj: BALÍK PLUS s.r.o.

2
Fotogalerie

Pravidelně sportujete? Zachrání vás kontaktní čočky

Každý, kdo rád sportuje a zároveň nosí brýle, určitě souhlasí, že to není nejlepší kombinace. Řešení je jednoduché, alespoň během sportu vyměňte brýle za čočky.

BALÍK PLUS s.r.o.

Kontaktní čočky by měly být při pravidelném i občasném sportování jasnou volbou. Jsou pohodlnější než brýle, které se při pohybu posouvají a stačí málo a mohou vás při rozbití nepěkně poranit. S kontaktními čočkami můžete zapomenout i na mlžení skel a plně se budete soustředit na sportovní aktivity. 

Při výběru kontaktních čoček stavte jenom na ty kvalitní. Ušetřit při nákupu vám pomůže Alensa slevový kód.

BALÍK PLUS s.r.o.

Proč během sportování nosit kontaktní čočky? 

  • Lepší periferní vidění – protože je čočka umístěná přímo na povrchu oka, uvidíte velmi podobně jako lidé, kteří je nemají. 
  • Skvělá viditelnost – brýle svým rámem a krajem v určitých uhlech znemožňují vidění. Ale s čočkami uvidíte na všechny strany bez omezení. 
  • Pohodlné nošení se sportovními doplňky – brýle vám při nasazení pokrývky hlavy mohou překážet, s čočkami tento problém mít nebudete. 
  • Lepší odolnost vůči změnám počasí – zamlžení brýlí je během sportování více než nepříjemné. Kontaktní čočky změnám počasí nepodléhají. 
  • Nižší pravděpodobnost zranění – zlomení rámu nebo rozbití skel může oči velmi zranit. 

Ke sportu funkční sportovní oblečení jednoduše patří. Využijte slevový kód Lelosi a vyberte si podle vašeho vkusu. 

BALÍK PLUS s.r.o.

Na které aktivity nejsou kontaktní čočky vodné? 

Kontaktní čočky jsou při sportu skvělou volbou. No výjimkou jsou vodní sporty a turistika. 

Pokud se chcete koupat v bazénu nebo v moři, nejlepší možností jsou jednodenní čočky. Jsou jednorázové a nevyžadují žádné čištění. Jednoduše si je před vstupem do vody nasadíte a po skončení vyhodíte. 

Nebezpečné pro oči s kontaktními čočkami jsou zejména stojaté vody, ve kterých se nachází více druhů baktérií. Kvůli ochraně očí si ještě nasaďte plavecké brýle

Sprchování s kontaktními čočkami se nedoporučuje, resp. voda a šampón by se vám neměly dostat do očí. 

Kontaktní čočky nejsou vhodné ani na turistiku. Důvodem je hygiena, která je v horách omezená. Pro jejich nasazení musíte mít čisté a umyté ruce, na co v přírodě nejsou vždy ideální podmínky. 

Chcete zůstat věrní brýlím? Žádný problém. Noste je jako doteď, ale na sport si pořiďte několik párů jednodenních kontaktních čoček. Sportovní aktivity si s nimi užijete bez jakýchkoliv omezení, během sportu se budete lépe soustředit a vaše radost z pohybu bude ještě větší.