Zdroj: Shutterstock

Jak si půjčit u nebankovního poskytovatele

Pokud si v Česku chcete půjčit, můžete se obrátit na své známé, rodinu, banku nebo nebankovní společnost. Někteří se ale půjčkám v rodině vyhýbají z obavy o dobré vztahy snad ještě více než u těch, poskytovaných bankami. Nebankovní poskytovatelé jsou tak stále častější volbou.

Nebankovní půjčky? Bez obav

Máte náhlé finanční výdaje a potřebujete si půjčit peníze? Svůj rozpočet můžete podpořit díky nebankovní půjčce. Nemusíte se přitom ničeho bát, v dnešní době už můžou půjčky přes internet poskytovat pouze řádně licencované subjekty splňující přísné regulační podmínky. Díky regulaci ze strany České národní banky vám nemohou nabízet příliš vysoké poplatky nebo RPSN.

Z hlediska jednoduchosti a operativnosti má nebankovní sektor před svou konkurencí velký náskok. Nebankovní půjčky jsou navíc známé svou flexibilitou. Vyřizování a sjednání je pohotovější a žadatelé o půjčky se často setkají s větší schopností individuálně posoudit situaci daného člověka a vybrat ten nejlepší produkt právě pro něj.

Stačí jen doklady a vše vyřídíte online

Přednost nebankovní půjčky spočívá především v rychlosti jejího vyřízení, obzvlášť v případě, že vše sjednáte online. Žádné fronty na pobočce a čekání. Obratem budete mít jistotu, že bylo poskytnutí úvěru schváleno.

Pak už jen stačí dodat potřebné doklady, například kopii občanského průkazu a pasu nebo řidičského oprávnění. Ideálně také online, abyste měli peníze na účtu co nejdříve. Pokud budete dokumentaci posílat poštou nebo kurýrem, vše se samozřejmě protáhne.

TIP: Půjčka s možností flexibilního splácení

Když se řekne nebankovní půjčka, představíte si nějakou sumu, kterou si jednorázově půjčíte a postupně splácíte každý měsíc stejně velkou částkou. Nemusí to tak ale být vždy. Například společnost Home Credit nabízí svým klientům Flexibilní půjčku, která funguje trochu jinak.

Základem je stanovit si minimální částku, kterou budete každý měsíc splácet. Můžete ale splácet i vyšší částku, pokud si chcete zkrátit dobu splácení.

Vzhledem k tomu, že je půjčka postavená na bázi revolvingového úvěru, z ní dokonce můžete již splacené peníze opakovaně čerpat. A to aniž byste museli znovu žádat o schválení. Trvání Flexibilní půjčky totiž nekončí okamžikem splacení, ale ukončením smlouvy. Můžete ji tak využít opravdu naplno.