Video placeholde

Prezidentský kvíz: Pavel Fischer rozporoval naše otázky. Dokázal si s nimi nakonec poradit?

I když to tak vzhledem k takřka nulové kampani dlouho nevypadalo, Pavel Fischer opět kandiduje na prezidenta. Vzhledem k jeho dosavadní kariéře by k tomu měl mít nejlepší předpoklady, ale jak dopadl v testu Reflexu? Celý test v podání Pavla Fischera pouze pro předplatitele Premium+.

V Reflexu jsme se rozhodli na to jít jinak než v ostatních médiích. Chtěli jsme zjistit, nakolik kandidáti na prezidenta znají své skutečné místo, tj. nakolik se orientují v pravomocích prezidenta, které určuje ústava. Zajímalo nás, jak dobře znají českou historii, jestli vědí, kudy vedla tradice české státnosti a vůči jaké historické perspektivě mají zodpovědnost. A v neposlední řadě jsme chtěli zjistit, jaké postoje zastávají prezidentští kandidáti vzhledem k zásadním hodnotovým otázkám, nad kterými je česká společnost rozdělená ne jedno dvě volební období, ale celé generace. Za tím účelem jsme připravili prezidentský test.

Poslední natáčecí den dorazil Pavel Fischer. Na testu v jeho podání nebyly ani tak zajímavé správné nebo špatné odpovědi, jako spíš jeho potřeba hledat chyby v zadání. Slovíčkaření, hnidopišství anebo třeba nejednoznačné zakreslování do slepé mapy. I tak se kandidát Fischer pokoušel si test usnadnit, což vzhledem ke svému konečnému skóre vůbec neměl zapotřebí. Ale Reflex se okecat nenechá.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!