Herec Marek Taclík

Herec Marek Taclík Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Jako manažer jsem dělal šňůru Filipu Topolovi, když vydal svou první sólovou desku Sakramiláčku.
Myslím, že Boris Rösner byl můj fanoušek, i když vedl nižší ročník, chodil se koukat na všechna naše ročníková představení.
„Když jsem přišel na DAMU, byl jsem rozhodnutej, že žádnou televizi ani reklamy dělat nebudu.“
3
Fotogalerie

Marek Taclík: Není mi rozumět, ale mluvím srdcem. Rozhovor o muzice, divadle i nové roli myslivce

MAREK TACLÍK (49) někdy pábí, jindy z něj historky padají rychlostí kulometu. Před pár lety o sobě tvrdil, že jeho hereckým vzorem je animovaný Krteček. Kdysi vymyslel název pro něj průlomového filmu Jedna ruka netleská. Jedenadvacet let hraje jednu ze dvou hlavních rolí v inscenaci Osiřelý západ v pražském Činoherním klubu, s Jakubem Prachařem a Petrem Kolečkem už jedenáctou sezónu baví lidi představením Federer–Nadal v pražské La Fabrice. A v právě vysílaném komediálním seriálu Televize Seznam Revír hraje myslivce.

Co víte o myslivosti, když teď myslivce hrajete?

Věděl jsem málo, ale díky Luboši Svobodovi, který ve dvaapadesáti letech natočil tenhle seriál jako svou hranou prvotinu, už mnohem víc. ­Třeba, že tahle společnost se bez myslivosti neobejde. Myslivci naší vršovické putyce mi nechali nahlédnout celý fenomén. To bylo mouder! Mám tolerantní ženu, takže půl roku jsem si takhle studoval, až jednou ráno mě budil tříletý syn s tím, že v kuchyni máme divočáka. A pravda, dodnes nevím, kde se tam ta kůže z divočáka ­vzala.

V seriálu hrajete roli myslivce, který to s flintou ale moc neumí.

Bacha, moje role neumí střílet, ale flintu nosit umí! Ale částečně máte pravdu, hraju postavu, která nikdy nic netrefí.

Umíte střílet?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!