Video placeholde

Herečky si se mnou vytrpěly, říká režisér projektu #annaismissing. Ten se věnuje drtivému vlivu sociálních sítí

Režisér Pavel Soukup má za sebou Emmy oceněnou sérii #martyisdead, která se snažila edukativně věnovat nástrahám digitální doby. Teď na téma i formu navazuje #annaismissing, nejprve film, který je už v kinech, a později seriál. Soukup říká, že film nabízí plnohodnotný zážitek, v seriálu pak bude leccos navíc a bude odvážnější. Filmaři chtěli obsah, který je podle nich důležitý, dostat k co nejvyššímu počtu lidí na různých platformách.

Hlavní hrdinka najde fotku dívky v telefonu svého otce a zjistí, že ona dívka je influencerka, která zmizela, popisuje režisér začátek příběhu #annaismissing. Následuje pátrání, které provází výrazná postprodukce a trikové záběry. Soukup říká, že vzniklo mnoho verzí scénáře, vlastně několik odlišných příběhů. I kvůli očekávání, která kolem projektu jsou.

Režisér taky přiznává, že kvůli tlaku, pod kterým celá produkce byla, se na place nechoval vždy tak, jak by si přál. Říká, že hlavní herečky si s ním hodně vytrpěly, ale zároveň věří, že to přispělo k jejich výkonu. Pracuje nicméně na tom, aby podobné situace zvládal lépe. V rozhovoru mluví taky o netradičních rozpočtových podmínkách. V Česku je totiž stále internetový seriál hůř placený, než seriály jiné.

Naváže #annaismissing na úspěchy seriálu #martyisdead? Jakým problémům se věnuje? Jak naše životy ovlivňuje digitální stopa, kterou za sebou necháváme? A co dalšího má režisér Pavel Soukup před sebou? Dozvíte se v rozhovoru.