Video placeholde

Rezignace Rakušana? Měl by se zachovat správně, říká lídr kandidátky STAN v Praze Petr Hlaváček

Mlejnek by měl v čele ÚZSI skončit, ohledně odchodu z funkce ministra by se měl Rakušan zachovat správně, míní 1. náměstek pražského primátora a lídr kandidátky STAN v Praze Petr Hlaváček. Říká, že po kauze kolem Petra Hlubučka zvažoval, že z kandidátky odstoupí, ale nechtěl v tom své kolegy nechat. Zároveň dostal možnost kandidátku radikálně překopat. V Praze zastává takzvaný „až bude okruhismus“ a stojí si za tím, že toho koalice v čele s primátorem Hřibem hodně dokázala.

Politik musí podle Hlaváčka řešit základní problémy, jako jsou klimatická změna, urbanismus a infrastruktura, a nad kauzy a s tím problémy se musí tak trochu povznést. I proto teď v politice zůstává. Současné vedení Prahy muselo překopat plán městského okruhu, který je ale prý teď lepší. Na něj jsou pak navázané další plány, jako je moderace provozu v centru města, třeba formou mýta. Hlaváček myslí hlavně na chodce a veřejnou dopravu, ale zdůrazňuje, že nezapomíná ani na řidiče automobilů. O svých plánech v rozhovoru podrobně mluví.

Kolik bytů se v Praze v příštích letech postaví? Co chce Petr Hlaváček dělat s krizí bydlení, ale i s rozvojem Prahy obecněji? Jak se teď cítí v čele kandidátky STAN? A jaké má reálně šance? Dozvíte se v rozhovoru.