Když přijde návštěva...

Když přijde návštěva... Zdroj: Petra Röslerová

Malování bytu většinu lidí stresuje. Petra Fialu ne, toho chrání tlusté knihy

Malování bytu. Hnus, bordel, hádky s malíři i zoufalá rodina. Ovšem nebyl by to Petr Fiala, aby v tomto tragickém okamžiku, který se děje každých pět let, leč stejně se na to nelze připravit, neukázal svou vnitřní sílu a neuhranul národ svým stoickým přístupem. Přímo z ohniska malování se nechal pro sociální sítě vyfotit, a to v pokoji zahaleném v bělostném rouchu, on sám zahalen v prvotřídním saku a ohanbí skryté nejtlustší knihou na světě. „Čistota půl zdraví, proto uklízím i ve své hlavě,“ pravil.

Pokud to máš krátké, prodlouží to tituly. Pokud předsedu ODS tedy trápilo krátké jméno, může si oddychnout, neboť prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M. už zní jako úctyhodné indické jméno z dobrého rodokmene. Vytříbenost a květnatý sloh snoubící se s myšlenkami hloubkou porážející Mariánský příkop pak z profesora Fialy udělaly takřka českého Gándhího, neboť není žádných počinů, aby z nich nešlo vykřesat nějaké moudro.

Kéž malíři a rodina při vynášení křesla s profesorem Fialou našlapují obezřetně a při čtení ho neruší. A nám v Reflexu nezbývá než doufat, že taktiku zakrývání nepořádku bělostnými plachtami si neosvojí ODS i v politice.

--

Petra Röslerová, toho času na mateřské dovolené, paroduje české celebrity a politiky s takovou přesností, že kdyby jí na oblečení občas neprosvítala izolepa, vůbec byste nepoznali, kdo je kdo. Nyní vám svá díla bude prezentovat v naší nové rubrice Oko za oko. Na parodie dalších osobností se podívejte do galerie: