St. Vincent

St. Vincent Zdroj: waytooindie.com

Novináři se na Colours těší na St.Vincent!

Reflex se zeptal několika hudebních publicistů, kteří jedou do Ostravy do práce, na co se z programu letošních Colours nejvíc těší.

Pavel Kučera: Osobně jsem zvědavý na St. Vincent. Viděl jsem několik jejích vystoupení na internetu a vždycky to vypadalo jako velká věc. Má kolem sebe obrovskou auru a jsem zvědavý, jak to bude působit při osobním setkání.

Antonín Kocábek: Potom, co jsem ji viděl loni jinde, se moc těším na St.Vincent. Dost zvědavý jsem na Williama Fitzsimmonse. Určitě nevynechám Bjork a Swans, a samozřejmě se půjdu podívat i na své oblíbence z řad domácí scény, jako jsou Květy či Houpací koně.

Jana Kománková: Swans! Swans! A pak Bjork.

Ondřej Bezr: Z těch "velkých jmen" se nejvíc těším na St. Vincent - viděl jsem ji vloni v Barceloně na festivalu Primavera Sound a byl to zážitek, který si rád zopakuju. Na Colours mám ale moc rád i menší scény, kde se hraje většinou velmi zajímavá muzika. Dvě jména za všechny z Drive Stage: australská countrywoman Cash Savage s kapelou The Last Drinks a můj oblíbený bluesový crossover v podání NO Blues.

Milan Tesař: Alespoň podle klipů na YouTube mě zaujali držitelé Grammy Clean Bandit, kteří šikovně propojují taneční a klasickou hudbu. Jsem moc zvědavý, jak budou vypadat naživo.

Marek Gregor: Rozhodně St.Vincent a Sly And Robbie meet Nils Petter Molvaer