Babovřesky 3

Babovřesky 3 Zdroj: Falcon.cz

Troškovy Babovřesky 3 diváky do kin netáhnou. Trapas poznají už i ti méně chytří

Už i těm velmi průměrným návštěvníkům českých kin došlo, že nemá smysl dávat peníze za „díla“ režiséra Zdeňka Trošky. Je to vidět na filmu Babovřesky 3. Na ten přišlo čtvrtý týden po premiéře pouhých 8600 lidí a celkově měl v neděli kolem 140 tisíc diváků. Slušná divácká návštěvnost, kterou zaznamenal první díl, je pryč.

Opakované trapné scénky a vtipy zjevně přestaly diváky zajímat. Zdeněk Troška, který se orientuje na intelektuálně méně vyspělé publikum, je opakuje dlouhé roky, ale co mohlo být alespoň trochu vtipné kdysi, dnes neobstojí. Výsledky jsou vidět.

Babovřesky 1 se staly v roce 2013 vůbec nejnavštěvovanějším filmem a vidělo je v kinech přes 652 tisíc lidí. Babovřesky 2 už ale měly loni jen 246 tisíc diváků a třetí pokračování nedosáhne ani na tato čísla.

No a Bovřesky 3 nepředčily ani v kinech běžící českou komedii Hodinový hotel, který má zatím 210 tisíc diváků a budou na tom podobně jako Fotograf (inspirovaný životem Jana Saudka), který má za šest týdnů promítání více než 157 tisíc návštěvníků.