United Islands of Prague

United Islands of Prague Zdroj: United Islands Of Prague

United Islands of Prague
Childhood
United Islands of Prague
Ella Eyre
United Islands of Prague
10
Fotogalerie

United Islands spouští rekordní sbírku, a přesouvají hlavní scénu na jedno z nejkrásnějších míst v Praze

Na ostrovy v historickém centru Prahy se opět vrací festival United Islands of Prague. Potvrzenými hvězdami jsou Ella Eyre, Bajofondo, Childhood, Dena, Ritchie Ruftone, z domácí scény potom Ohm Square, Nylon Jail, Voila!, ILLE, Never Sol. Jedenáctý ročník největšího hudebního festivalu v České republice se koná 19. – 21. června 2014 na 8 open air pódiích a pražských klubech, kde se můžete těšit celkem na 140 koncertů. Jako bonus se organizátoři rozhodli festival zvětšit o scénu v exkluzivní lokalitě Kinského zahrady. Jediné, co zatím zůstává otevřené, je umístění hlavní scény. O tom úplně poprvé rozhodnou lidé prostřednictvím sbírky HitHit.

Organizátoři Ostrovů se rozhodli oslovit širokou veřejnost prostřednictvím rekordní sbírky na HitHit: „Po deseti letech chceme festival posunout někam dál,“ vysvětluje producent festivalu David Gaydečka. „Dlouho jsme přemýšleli, pevně se rozhodli a věříme, že to dobře dopadne. Předem děkujeme všem, kteří se zapojí. Jednou z inspirací pro další rozšíření a zlepšení festivalu pro nás byl projekt Pono Music Neila Younga na Kickstarteru. Nemůžeme se s ní srovnávat ani v řádech, ani ve významu, ale základní princip, pro který se Young rozhodl, je pro nás fascinující. Být nezávislý na jednotlivých investorech, ale získat důvěru širšího okruhu lidí, díky které je možné realizovat projekt v takové kvalitě a rozsahu, o jakém jsme přesvědčení. Sázíme na naše příznivce, které vyzýváme: Podpořte Ostrovy v Kinského zahradě, staňte se Ostrovany! Podpořte nás na HitHit.cz“ říká producent festivalu David Gaydečka. „Chceme přestěhovat hlavní stage ze Střeleckého ostrova do Kinského zahrady, kterou považujeme za nádherné místo, ideální pro tento účel, a věříme, že nám s tím pomůžou i diváci.

Největšími zahraničními lákadly v programu Kinského zahrady jsou bezesporu jména britské zpěvačky Elly Eyre, jednoho z největších objevů ostrovní scény tohoto roku, a argentinského hudebního „tango klubu“ Bajofondo. „Některá jména jsme vybírali i na renomovaných zahraničních showcase festivalech jako Eurosonic či Great Escape, které představují naděje z evropské hudební scény. Tam se inspirují i největší festivaly jako Glastonbury, Exit nebo Primavera. Takto nám do programu přibyla jména např. srbských Repetitor, britských Childhood, nizozemských When We Were Wild a bulharská rapperka Dena“ přibližuje dramaturgii Barbora Šubrtová.

Rekordní sbírka českého crowdfundingu

United Islands nabízí lidem možnost přispět na konání festivalu částkou dle jejich finančních možností: „Cílová částka, na kterou potřebujeme dosáhnout, je 1.6 milionu Kč, což je rekordní částka, o kterou se kdy kdo v tuzemsku prostřednictvím crowdfundingu pokusil,“ vysvětluje producent festivalu Martin Voňka. „Pevně věříme, že na ní na HitHitu dosáhneme. Věříme totiž našim příznivcům, že o velký hudební festival v centru Prahy stojí a jsou ochotni jeho konání podpořit. Podpora za strany partnerů pro nás do budoucna zůstává zásadní, ale zároveň chceme, aby si festival díky podpoře tisíců nových partnerů – Ostrovanů, vybudoval určitou míru nezávislosti.“ Program v ostatních lokalitách zůstává nezpoplatněn.

Sbírka pro podporu festivalu poběží od 14. 4. - 25. 5. 2014. Veškeré informace najdete na www.hithit.cz/unitedislands a www.unitedislands.cz Nejnižší výše příspěvku je stanovena na 100Kč. Za tuto částku získá příznivec Ostrovů vstupenku na dvoudenní program v Kinského zahradě s největšími hvězdami Ellou Eyre a Bajofondo. Některé vyšší příspěvky přinesou donátorům vskutku zajímavé odměny.

Kapely letošních Ostrovů

„Letošní ročník se programově drží sloganu Objevy Ostrovů a přináší to nejzajímavější, co fanoušky za poslední rok na scéně zaujalo,“ představuje festivalový line up programová ředitelka Barbora Šubrtová. „Objevům české a domácí scény je nově věnován dokonce program celé jedné stage. Check the Czech představí například Mayen, Katarzia nebo The Finally. Objevování nových jmen a trendů je ale filozofií celého festivalu, takže zajímavými novými jmény se hemží i program ostatních pódií.“