Majitel pražské restaurace Řízkárna na vlastní kůži poznal, co je to levicový extremismus

Majitel pražské restaurace Řízkárna na vlastní kůži poznal, co je to levicový extremismus Zdroj: Profimedia.cz

Útoky na Řízkárnu a Síť revolučních buněk

V tištěném Reflexu přináším neveselý materiál o nárůstu českého levicového extremismu, o Síti revolučních buněk. Oživené zombie německého levicového terorismu osmdesátých let minulého století.

V posledních dvou letech, se zvýšenou intenzitou pak poslední tři měsíce, dochází na území našeho státu k plnokrevným teroristickým útokům. Útokům, které mají vyvolat strach, a které jsou zaměřeny proti nevinným, proti symbolům režimu zastupitelské demokracie a tržního kapitalismu.

Neznámí pachatelé zapalují policejní auta - zatím bez posádek - jako symboly imperialismu a útlaku. A vedle aut policejních levicoví extremisté také terorizují majitele pražské restaurace Řízkárna, kterému zapálili již čtyři auta. Proč šikanují právě jeho, se dočtete v tištěném Reflexu, zde pro nedočkavé alespoň zpověď majitele restaurace, který je už dlouhé měsíce terčem ultralevých militantů:

„Šestadvacátého června jsme před naší restaurací hasili již čtvrté zapálené firemní vozidlo v časovém rozmezí zhruba tří měsíců. Chtěli bychom touto cestou upozornit na skutečnost , že žhářské útoky se nedějí jen na policejní vozidla , ale i na majetek naší společnosti Restaurace Řízkárna. Bohužel tyto události v mediích nejsou zřejmé a chceme touto cestou poukázat na násilné ataky ohrožující nejen naše zaměstnance , ale i hosty naší restaurace a Hostelu nacházejícího se v dalších nadzemních podlažích objektu.

Při posledním žhářském incidentu jsme měli ubytováno v objektu zhruba padesát osob. Skutečnost , že vozidlo bylo zapáleno v šest ráno a čtyři metry od schodiště a dva metry od dřevěného zábradlí je alarmující. Zapálené vozidlo jsem uhasil zhruba do minuty od zapálení, ale co se vlastně mohlo stát v případě, že bych nebyl přítomen? Je pravděpodobné, že by se rozšířil požár na celý ubytovací objekt. Dle okolností můžeme tedy očekávat, že jednoho dne nám "někdo" zapálí objekt plný ubytovaných hostů. Co násilníci chtějí a kdo konkrétně nám toto způsobuje nevíme. Podvolit se tomuto nátlaku je však pro nás nepřijatelné. My s těmito bojujeme na své úrovni malé firmy a to bez porušení zákona. Ale je vlastně možné uspět v této "asymetrické válce", když protivník používá výlučně nezákonné praktiky? Na svých webech se k útokům hlásí extremistické skupiny - konkrétně Sít Revolučních Buněk, včetně navádění k dalším podobným činům zfanatizované jedince. Přikládají i podrobné návody na výrobu zápalných lahví a postupy při zapalování vozidel. Jestliže se někdo hlásí k poslední popsané události nebo ji snad podporuje, tak dle našeho názoru vzhledem k pravděpodobnosti uhoření padesáti osob v objektu jsou projevy sympatií jen známkou nezodpovědnosti a agrese těchto skupin a jednotlivců. Samotný čin, kdy osoba vyběhne z lesa, zapálí vozidlo a uteče je natolik podlý a neslučitelný s morálním základem každého slušného člověka, že pocity hrdinství útočníka jsou spíše projevem nemalé duševní nemoci. Dokud k naší restauraci chodili demonstrovat anarchistické skupiny za práva zaměstnanců, byli jsme nuceni čelit nepravdivým obviněním, nadávkám do bastardů a dostali jsme negativní vizitku vykořisťovatelů. Teď nám zapalují auta ještě se s tím chlubí.

V důsledku nátlakových akcí trvajících skoro již rok, jsem byl na základě výhrůžných zpráv směřujících na mou osobu a na mou dceru, nucen izolovat od mé osoby své nejbližší okolí. V zaměstnání jsem v podstatě čtyřiadvacet hodin denně s minimálním odpočinkem. I v tomto období - od ohlášení bombového útoku, ohlášení jedu v jídle a pití, vykrádání vozidel až po zapálená auta a tisíce dalších škod, se stále snažíme max. dodržovat regule ve státu , ve kterém podnikáme a také žijeme. Nenávist a zlost se šíří po internetu a prostřednictvím sociálních sítí jako mor. Negativita je bohužel nakažlivější než vize poctivé práce a pozitivního myšlení. To je hrůza ne? Přece nejsme v Palestině! Nejsme vojáci abychom tomuto odolávali.“ Vladimír Krulec, majitel Řízkárny.

Reflex 31/2015 obálkaReflex 31/2015 obálka|ArchívReportáž Jiřího X. Doležala Plameny hněvu proti řízkům si přečtěte v novém tištěném Reflexu, který vychází 30. července.