Petr a Jana Nečasovi

Petr a Jana Nečasovi Zdroj: Fotomontáž Jan Ignác Říha / ČTK / Isifa.com

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Plaťme ženy politikům z daní, bude to bezpečnější a nebude taková ostuda

Realita ukázala, že (po hanácku) nevyskákané premiér představuje větší ohrožení bezpečnosti státu než ruská tajná služba a Islámský stát dohromady. Pojďme podobným krizím, jaká postihla Nepohodu s Nagyovou, bránit systémově.

Causa pana expremiéra a jeho exmilenky, nyní manželky Jaňulky, ukazují, že sexuální deprivace vytváří takový tlak, že je odhodlaný katolík při jeho uvolňování ochoten ohrozit i bezpečnost státu.

Stav, kdy šéfa vojenské tajné služby jmenuje po telefonu nějaká kantýnská, je pro demokracii stejně ohrožující jako zelení mužíčci Vladimira Putina. Proto navrhuji výrazně rozšířit pravomoc tajných služeb, a zavést u BIS oficiální hodnost „politická konkubína“.

Česká zpravodajská služba by pak uspořádala nábor nových důstojnic a pod parlamentní kontrolou by důstojníci tajné služby ohodnotili sexuální dovednosti uchazeček. Ty nové důstojnice, které by konkursem prošly, by vstoupily do stavu Bezpečnostní informační služby, pobíraly by měsíční gáži z veřejných peněz a byly by vždy po volbách přiděleny jednotlivým politikům u koryt.

Tyto důstojnice by zajišťovaly všechny služby, které mimo pracovní povinnosti zajišťovala Nečasovi paní Nagyová, a zajišťovaly by je díky přísnému konkursu lépe a možná i profesionálněji než ona - aniž bych se tím samozřejmě chtěl jakkoliv dotknout kompetencí paní Nagyové. Ty důstojnice by totiž vždy sloužily vlasti, a nikoliv osobnímu prospěchu jako Jaňulka.

Proto věřím, že se pár milionů na tyto nové pracovnice v rozpočtu najde, a republika už nikdy nebude mít tak strašnou ostudu, jakou má teď.