Jaderná raketa

Jaderná raketa Zdroj: Profimedia.cz

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Česko potřebuje jaderné zbraně!

Aby nedošlo k omylu — ne vlastní, na ty nemáme. Potřebujeme ale, aby na našem území rozmístily své jaderné hlavice Spojené státy a pokud možno i Británie a Francie. A nevylučuji, že za to zahájím podpisovou kampaň.

V diplomatických kruzích se už otevřeně mluví o tom, že Putin chystá vojenskou invazi na východní a jižní Ukrajinu, že Krym byl pouhým předkrmem. Že velmocenské ambice Ruska nejsou žertem, ale celosvětovou hrozbou, a že nikdo neví, kde se apetyt rekonstruované velmoci zastaví.

Pro všechny, kdo žijí v naší zemi, by tedy měla média neustále opakovat: My jsme také v zájmové sféře Sovětského svazu! Česká republika se geograficky nachází v oblasti, kterou si Putin může nárokovat stejně jako Krym či východní Ukrajinu. I naše země patřila do socialistického impéria řízeného z Moskvy — a Putin nyní, byť ne pod praporem komunismu, ale pod praporem ruského nacionalismu, to impérium obnovuje.

Jsme sice členy NATO, ale v podstatě jen na papíře. Na našem území není žádné pro NATO klíčové vojenské zařízení a je otázkou, zda by Západ, když nás Putin vojensky obsadí, riskoval kvůli nějaké obskurní východoevropské zemičce třetí světovou válku. Možná by nás Putinovi obětovali stejně jako kdysi Hitlerovi a pak Brežněvovi. Proto je v zájmu nás všech, kteří se nekochají myšlenkou panslavismu, aby NATO v České republice vybudovalo klíčové, strategické vojenské zařízení, jež by na rozdíl od nás Čechů neobětovalo.

Nejlepší by byly rakety středního dosahu s nukleárními hlavicemi. Raketová sila na tyhle hračky se nepříteli prostě nevydávají. Proto bych si přál, aby zde USA raketová sila co nejrychleji vybudovaly, navezly jaderné hlavice a my bychom si mohli poprvé v naší historii oddechnout, že na nás ruský imperialismus už nemůže dosáhnout.