Kostelecké uzeniny

Kostelecké uzeniny Zdroj: Archív

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Ať v Parlamentu vaří z poctivých tuzemských surovin!

Nová Poslanecká sněmovna by měla začít naplňovat předvolební sliby nejdříve v Poslanecké sněmovně. Jak je možné, že ještě neproběhla veřejná internetová dražba na dodávky tuzemských surovin do parlamentní restaurace?

Všechny tři strany jednající v koalici myslí v programu na podporu českého podnikání, oživení ekonomiky a ozdravění českého zemědělství. Nyní, když poslanci zasedli do svých lavic, měli by začít nejdříve u sebe. Jistě začnou, a bude to vypadat následovně:

Sobotka než se na schůzi vymáčkne, všichni odejdou na oběd, a po poledni nastoupí některý z poslanců ANO a připomene speciální myšlenky programu právě tohoto hnutí.Je to myšlenka větší tuzemské potravinové nezávislosti a internetových dražeb na všechny státem nakupované komodity.

Proto se bude bezpečnostní a imunitní výbor spolu s výborem pro obranu dalších čtrnáct dní zabývat sestavením seznamu surovin potřebných k vybavení a zásobení parlamentní restaurace, a pak dají na web do internetové poptávkové dražby následující seznam krát dvě stě poslanců PS plus blíže neznámý počet asistentů, zaměstnanců sněmovny a lobbystů. Seznam bude sestaven tak, aby umožnil volnou soutěž více výrobců. Do naší redakce se dostaly masné položky seznamu, které potvrzují nejen skutečnou otevřenost soutěže, ale také to, že ve Sněmovně zavládne opravdový blahobyt:

Kostelecký lovečák
Kostelecké špekáčky
Kuře vodňanské
Poctivá vysočina z Kostelce
Poctivý vídeňský párek

(české servery a slovenské televize: Tento text napsal skutečný jxd, ale text není myšlen vážně)