Unesené dívky v Pákistánu

Unesené dívky v Pákistánu Zdroj: Archív

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Holky v Balúčistánu a mlčení sluníčkářů

Krátce po únosu Hanky a Tonči v Balúčistánu se vyrojila v médiích kvanta sluníčkových človíčků, kteří všemožně obhajovali islám a tvrdili, že únos nemá s islámem nic společného. Nyní, když víme, že Češky byly uneseny kvůli islámu, ta banda zaujatých kašparů zarytě mlčí.

Před více než třemi měsíci unesli neznámí ozbrojenci dvě české sluníčkové holky, Hanku a Tonču, z autobusu, jímž ve víře v lidskou dobrotu cestovaly přes jedno z nejnebezpečnějších míst na planetě. Vzhledem k tomu, že Balúčistán je skutečně vyhlášená odlehlá destinace stranou civilizace a islámské víry, bylo příčetnějším lidem zjevné, že holky nejspíše unesli islamisté. Proti tomu se vzápětí strhla úplná kampaň nejrůznějších sluníčkových človíčků, kteří se horlivě zastávali islámu a neštěstí obou unesených děvčat v podstatě zpochybňovali.

Uplynulo sto pět dní a na internetu se objevilo video, kde obě holky mluví, jsou hodně zkroušené a říkají, že jim jde o život. A z videa pak vyplývá, že únosci jsou islamističtí teroristé, kteří chtějí obě Češky vyměnit za islámskou teroristku vězněnou v USA a odsouzenou na osmdesát šest let vězení za přípravu teroristických útoků. Což je dost velký malér, protože USA s teroristy nevyjednávají a zajatce nevyměňují.

Video placeholde
Unesené dívky v Pákistánu • Archív

Očekával jsem, že se titíž lidé, již se po únosu holek horečně a křečovitě zastávali islámu, označovali mne za islamofoba a xenofoba a všeobecně únos zlehčovali, omluví. Že veřejně přiznají, že je k jejich výlevům vedla osobní zaujatost, a odprosí, že zviditelňovali své proislamistické předsudky na úkor těch nešťastných děvčat. A ono nic. Islamofilové mlčí jak jehňátka. Pojďme se tedy podívat na jejich tři měsíce staré výroky okem dnešní reality:

Ondřej Bednář prokazuje ve svém blogu míru zaslepenosti, jež svědčí o skutečně hluboké sluníčkovitosti autora: „Doležal dále tvrdí, že veškeré islámské oblasti od Maroka po Kašmír jsou velmi nebezpečné a to jak pro ženy, tak pro muže. ... Přes Pákistán cizinci projíždějí, trasa Zahedán–Kvéta, kudy jely ty dvě slečny, je nejčastěji používaná při přejezdu z Íránu do Indie. A když JXD tvrdí, že se neřídily varováním ministerstva zahraničních věcí, nezbývá než se zeptat, řídí-li se snad on varováními ministerstva zdravotnictví?“

Milostivá paní Katarína Maruškinová pak ve svém článku ohnivě hájí islám slovy: „Svoje znalosti islámských reálií a historie JXD dál dokládá rozpravou o islámské civilizaci. Opět dost odvážné tvrzení, navíc, aby vyznělo líp, je zaobaleno frázemi, které se tááák dobře poslouchají! My a naše nadřazená civilizace plná světa proti barbarským islámským krvelačným analfabetům. Argument, že tady nejde o náboženské přesvědčení jednotlivce, nicméně neobstojí, protože jakmile se něco děje v ,říši tmy‘, tak za to hned může osobní víra v islám.“

Úplného blba pak ze sebe udělal investigativní specialista časopisu pro pány Maxim Ivan Brezina. Jeho slova dnes působí jako nejsprostší výsměch, který si vůbec kdo mohl na adresu nešťastných holek vymyslet.

„Zodpovědně mohu prohlásit, že Hana a Antonie se nechovaly jako ,slepice‘ a že rozhodně nešlo o ,čiré bláznovství‘. Jízdou přes Balúčistán Hana s Antonií nijak přehnaně neriskovaly a nic nepodcenily. Jisté je jen to, že šlo o čistě kriminální čin, který má s tradičními islámskými hodnotami společného asi tolik jako Breivikův masakr s křesťanstvím. Je takřka jisté, že to nebyl cílený útok muslimů na představitelky křesťanské civilizace. Takhle to v těchto končinách prostě nechodí. Je taky zřejmé, že díky tradiční pohostinnosti se uneseným dívkám nejspíš nevede nijak špatně.“ (Kráceno, plná verze blábolu na cestovatelském serveru hedvabnastezka.cz)

Takže pokud mohu shrnout: Sluníčkoví rozumbradové zase jednou prokázali, že jsou úplně mimo, nejsou schopni vnímat realitu a ve svých názorech se, podobně jako nižší živočichové, řídí primárními pudy a emocemi. Chápou v rozměru „je sympatický“ versus „není sympatický“ a neumějí používat rozum — odlišit „není nebezpečný“ od „je nebezpečný“. Proto prosím všechny holky s touhou po exotice: Nedejte na žvásty zaslepených sluníčkových trotlů a do končin, jako je Balúčistán, prostě nejezděte!