Sněm ANO: Andrej Babiš, Alena Schillerová a Karel Havlíček (10.2.2024)

Sněm ANO: Andrej Babiš, Alena Schillerová a Karel Havlíček (10.2.2024) Zdroj: Blesk:Michal Protivansky/CNC

Jana Bendová: Proč dal Babiš za uši Havlíčkovi a Schillerové. Snad Jurečka nezakáže prodávat i v neděli

Veřejný střet prezidenta Pavla a šéfa ANO Babiše o interpretaci schůzky na Hradě kvůli zvyšování penzijního věku je mimořádně snadné vysvětlit. Babiš na ní nebyl. Byli na ní „jen“ dva jeho nejbližší. A to je ten háček při jakékoli snaze o kompromis mezi vládou a opozicí o změnách neudržitelného systému penzí. Platí výhradně to, co řekne šéf. Proč? Protože je majitelem hnutí, přece! Nevíme, zda si alespoň ve skrytu duše paní Schillerová a pan Havlíček nepřipadají jako komparsisti v představení velkého nekritizovatelného režiséra. Tomu navíc nějaká reforma penzí či zdravotnictví ve skutečnosti na srdci vůbec neleží. Miliardáři a jejich potomci bývají i na stará kolena za vodou.  

Komparsisty vybíral do videa „s obyčejnými občany“ ještě před svým zvolením slovenským prezidentem i Peter Pellegrini. To budou zkrátka ty nové pokrokové časy. Marian Jurečka a jeho ministerstvo jsou také pokrokoví, chtějí zmatek, kdy je o svátcích povoleno prodávat a kdy je to zakázáno, vyřešit po lidovecku: rozšířením zákazu na všechny svátky. Což oni nepochybně chápou jako rozsévání dobra. Jestli aktivista Ladislav Vrábel také ve své záhadné mysli rozséval dobro, když varoval před útokem českých jaderných zbraní na Rusko, nemůžeme soudit. Soudily soudy a pravomocně ho odsoudily za šíření poplašné zprávy. Kapánek zastání si zaslouží.

Pokračování 2 / 7

Komparsisti vůdců

Radost ve štábu vítěze slovenských prezidentských voleb 2024 Petera Pellegriniho (7.4.2024)

Lidé vystupující ve volebním videu Petra Pellegriniho a představující konkrétní voliče byli podle zjištění slovenského Denníku N ve skutečnosti komparsisti vydávaní za někoho jiného a pomáhal je vybírat osobně i Pellegrini. V leckterých politických stranách a hnutích jsou už mnohem dál, najaté komparsisty mají dokonce i v parlamentu.

Pokračování 3 / 7

Cena za Babiše

Poslední vládní tiskovka Babišova kabinetu, vláda připomněla své úspěchy: Ministryně financí Alena Schillerová, premiér Andrej Babiš a ministr dopravy, průmyslu a obchodu Karel Havlíček (17.12.2021)

Anoisté Havlíček a Schillerová dostali od šéfa za uši a zapřeli svou akceptaci zvýšení penzijního věku na schůzce u prezidenta. Prezident se ohradil, že u stolu bylo patnáct lidí a všichni to slyšeli. Marnost nad marnost. Babiš nebude souhlasit s penzijní reformou za žádnou cenu, protože za každou cenu chce být premiérem.

Pokračování 4 / 7

Není idejí, není zrady

Boris Šťastný, ODS

Exposlanec ODS, t. č. Zemanův lékař Boris Šťastný, odešel kdysi od občanských demokratů, neb strana opustila své ideje. Nyní se uchází o senátní kandidaturu za ANO. Logické. ANO žádné ideje nemá, nemůže je tudíž ani opustit.

Pokračování 5 / 7

Lidovecké dobra

Marian Jurečka pro Blesk o dávkách.

Máme 13 svátků, v sedmi je zakázáno prodávat ve velkokrámech a lidé v tom mají zmatek. Dva poslanci ODS chtějí zmatek ukončit zrušením zákazu, lidovec Jurečka naopak rozšířením zákazu na všechny svátky. A až se zakáže prodej i v neděli, lidovcům se natuty vrátí rozutíkaní voliči. Nebo ne?

Pokračování 6 / 7

Trump přistěhovalec

Evropa se bojí návratu Donalda Trumpa do Bílého domu,  snadné by pro ni nebylo ani pokračování Joea Bidena.

Přistěhovalci nejsou lidé, ale zvířata. Pravil Donald Trump, jehož děda byl přistěhovalec z Německa, který do USA přišel za zlatým snem.

Pokračování 7 / 7

Poplašný Vrabel

Ladislav Vrabel podruhé před soudem za šíření poplašné zprávy.

Nejvyšší soud odmítl dovolání protivládního aktivisty Ladislava Vrabela. Za výroky o tom, že Česko plánuje použít jaderné zbraně proti Rusku, vyfásl trest 10 000 korun, podle soudců se dopustil šíření poplašné zprávy. Ruku na srdce, on těm jaderným žvástům poplašného pána vážně někdo uvěřil?!