Duel prezidentských kandidátů v divadle Minor

Duel prezidentských kandidátů v divadle Minor Zdroj: Jan Šibík

Miloš Zeman přichází do divadla Minor
Karel Schwarzenberg mezi svými voliči
Miloš Zeman v divadle Minor
Podpůrce Karla Schwarzenberga
Miloš Zeman v duelu prezidentských kandidátů v divadle Minor
12
Fotogalerie

Unaveni z debat: v prezidentském duelu Českého rozhlasu došlo i na homosexuály

Kandidáti na prezidenta v posledních třech týdnech obíhají předvolební duely jako na dostizích. Ještě předtím, než večer usednou do studia TV Nova, stihli se "rozehřát" v divadle Minor, v němž prezidentský duel pro Český rozhlas moderoval Martin Veselovský. A stala se z něj hlavní hvězda debaty.

 

Proti skvěle připravenému a pohotovém Veselovskému totiž na pódiu seděli dva politici, které předvolební kolečko patrně připravilo o poslední zbytky energie. Zatímco publiku na jedné straně pomalu začala docházet originální témata a v jednu chvíli málem zamrzli u evergreenu posledních dnů - poválečného odsunu Němců -, ani jeden z kandidátů se nevzmohl k elaborovanějším odpovědím.

 

Od aféry Čunek přes Benešovy dekrety, dostavbu Temelína, amnestii, náklady na kampaň a nadzvukové letouny se tak debata dostala až k (snad) jedinému nediskutovanému tématu posledních týdnů - adopci dětí homosexuálními páry.

 

V téhle otázce panuje mezi oběma kandidáty překvapivá shoda - jak Miloš Zeman, tak Karel Schwarzenberg sice upřednostňují tradiční pojeti rodiny, ale před životem v dětských domovech a kojeneckých ústavech by radši dětem zajistili život u homosexuálního páru.

 

Prohlédněte si fotografie z duelu od Jana Šibíka:

 

 

Záznam z debaty si můžete přehrát zde: