Rebecca De Mornay

Rebecca De Mornay Zdroj: Mall.tv

Rebecca De Mornay
Rebecca De Mornay
Rebecca De Mornay
Rebecca De Mornay
Rebecca De Mornay
10
Fotogalerie

Ikonické krásky 80. let: Jako prostitutka svedla i Toma Cruise! Rebecce ale za sexy výkony dali kritici facku

Jméno Rebeccy de Mornay už bude dnes známé jen skutečným filmovým nadšencům. Sexsymbolem 80. let se stala díky filmu Riskantní podnik, kde si zahrála se svou budoucí láskou. Jako prostituka k nakousnutí zaujala celou řadu diváků, sexy tělo ukázala ještě v jednom snímku, za ten ji ale ocenili cenou za nejhorší herecký výkon.

Rebecca si ve filmu Riskantní podnik zahrála po boku Toma Cruise. Snímek vypráví příběh o tom, co se stane, když rodiče nechají dospívajícího syna doma déle samotného. Joel, jak se mladík jmenuje, se rozhodne, že je to ideální příležitost, jak přijít o panictví. Objedná si tedy luxusní prostitutku. Svůdné pohyby a sexy tělo ve filmu pak předvedla právě Rebecca.

Video placeholde
Ikonické scény: Ikonické krásky 80. let • Videohub

S Tomem Cruisem si nakonec kápli do noty tak, že spolu dva a půl roku chodili. Přesto to ale zpočátku nebyla žádná idylka - Cruise tvrdil, že si při kamerových zkouškách vůbec nesedli a chvíli to vypadalo, že ho neobsadí. Rebeccu pak na place navštěvoval její tehdejší přítel. Dvojice se ale i tak dala během natáčení velice rychle dohromady. Rebecca pak dokonce lhala o svém věku, když zamířil film do kin - omladila se o tři roky, aby byla stejně stará jako Tom. 

Scéna ve které Tom tančí, zpívá a hraje na vzdušnou kytaru ve slipech a ponožkách se stala tak známou, že jí dodnes parodují ve filmech i seriálech. A pro Toma to znamenalo doslova raketový start kariéry.

Pro Rebeccu už tolik ne - ačkoliv si zahrála v celé řadě lepších či horších filmů, její jméno zdaleka nezní tak jako to Cruisovo. Přesto svou pozici na stupních sexsymbolů upevnila ještě jednou, a to v eroticky laděném filmu A Bůh stvořil ženu. Za svou snahu ji ovšem kritici ocenili Malinou za nejhorší herečku.