Liev Schreiber přijede do Varů

Liev Schreiber přijede do Varů Zdroj: Profimedia

Tři židovští bratři (Daniel Craig, Liev Schreiber, Jamie Bell) utečou z Polska okupovaného Nacisty do běloruských lesů.
Liev Schreiber přijede do Varů
S tátou je zábava! Herec Liev Schreiber se po rozvodu s Naomi Watts věnuje synům na maximum
Naomi Watts a Liev Schreiber vyrazili se svými ratolestmi na kola.
Liev Schreiber a Naomi Watts
9
Fotogalerie

Vary hlásí další hvězdu: Vynikajícího amerického herce, scenáristu a režiséra Lieva Schreibera

Hollywoodská i broadwayská hvězda, herec, který dostal křesní jméno podle ruského spisovatele Lva Tolstého, se do Varů vrací po 18 letech. V roce 2004 zde totiž spolu s hercem Elijahem Woodem představil film Naprosto osvětleno (Everything is Illuminated, 2005), který se natáčel v Čechách. Filmová adaptace knihy Jonathana Safrana Foera, která je příběhem mladého Američana, hledajícího své kořeny na Ukrajině, byla tehdy Schreiberovým režijním debutem.

„Rád bych dělal filmy, při kterých se usmíváte,“ řekl tehdy ve Varech o filmu, který v roce 2005 cenu Laterna Magica a ocenění Biografilm Award na festivalu v Benátkách. Téma Foerovy knihy Naprosto osvětleno bylo pro režiséra blízké, protože i rodina jeho matky má předky v ukrajinské židovské komunitě.

Liev Schreiber se ve filmové a televizní tvorbě pohybuje jako herec od poloviny 90. let. Jeho filmografie zahrnuje atraktivní hollywoodské tituly různých žánrů – například romantickou komedii Kate a Leopold (Kate & Leopold, 2001), akční snímek Nejhorší obavy (The Sum of All Fears, 2002), sci-fi X-Men Origins: Wolverine (2009), mysteriózní drama Manchurianský kandidát (The Manchurian Candidate, 2004), sportovní životopisy Tah pěšcem (Pawn Sacrifice, 2014), nebo Skutečný Rocky Balboa (2016), či loňský hit Netflixu K zemi hleď! (Don´t Look Up, 2021).

Za hlavní roli v televizním seriálu Ray Donovan byl pětkrát nominován na Zlatý globus a třikrát na Primetime Emmy. Dlouholetá filmová série byla v letošním roce zakončena snímkem Ray Donovan: The Movie (2022), na kterém se Liev Schreiber podílel i jako spoluscenárista a výkonný producent.